Diversen

Terugblik 2014: Het autosportjaar van Mattijs Diepraam


Ik was nog niet terug of we konden meteen door naar Ieper. Voor Octane ging ik Kevin Abbring volgen. Hoe ging hij het ervan afbrengen in zijn internationale comebackjaar, als fabriekscoureur voor Peugeot in hun 208 T16 R5? Het werd een spectaculair weekend met teleurstellend einde, want Kevin domineerde de ERC-rally totdat hij uitviel. Weer geen geluk voor 's lands beste rallycoureur.

rally-ieper-2014-vrijdag-53

rally-ieper-2014-vrijdag-85

rally-ieper-2014-zaterdag-9

Daardoor had ik nog wel een dagje over om het Concours d'Elegance Het Loo te bezoeken. Prachtig evenement, maar als je nu iets zoekt dat mij voor de verandering niet zo kan boeien, dan zijn het auto's die stilstaan om te worden bekeken. Maar goed, Octane had er een grote stand en je wilt toch graag je lezers ontmoeten. En dat maakte het hoe dan ook een waardevolle dag. Bovendien leverde de DVSCC het nodige spektakel met een sprintje op de oprijlaan. Toch nog wat beweging!

concoursdelegance14

IMG 0100

P1030232

Daarna kon ik me alweer opmaken voor de tweede keer Le Mans. Nu de Le Mans Classic, net als de GP Monaco Historique één keer in de twee jaar op de kalender, dus dat wil je niet missen. Er was Hollands glorie voor David Hart en Hans Hugenholtz, die allebei de races in hun tijdperk wonnen, maar we vierden met alle Hollandse Le Mans-gangers ook feest na de zwaarbevochten zege op Costa Rica. Alleen het eten? Dat was (weer eens) Frankrijk onwaardig. In het land van de Michelin-sterren kon je kiezen uit Franse lekkernijen als tapas, sushi, pizza en bratwurst, allemaal even smerig en overpriced. Onderstaande verbrande hap moest 20 euro kosten. Het culinaire dieptepunt van het jaar.

md-lmc14-1

lmc14-fri-64

lmc14-fri-110

lmc14-fri-1

lmc14-sat-42

lmc14-eten

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet