Diversen

Karting: Diversen: Max Timmermans naar Vici Motorsports

KPX 2768

Damien de Clercq heeft de eerste, grote, vis voor het nieuwe seizoen beet. Niemand minder dan Max Timmermans zal Vici Motorsports komen vervoegen. Timmermans die enkele weken terug nog een podium behaalde op het wereldkampioenschap in Valencia zal er zijn eerste jaar in de Senioren afwerken. Voorlopig staan de BMC, BNL en de Rotax Eurochallenge op het programma.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis - Rudy Timmermans

De toekomst van Timmermans was de afgelopen weken een druk besproken onderwerp. Timmermans startte het jaar bij Dan Holland Racing, verkaste richting het einde van het seizoen naar Strawberry en reed zelfs wedstrijden voor CRG in Canada. Voor Timmermans die reeds gestart is met het proeven van de autosport moest zijn eerste jaar in de Senioren vooral eentje worden waar hij zich goed bij voelde. Damien de Clercq kan een topper als Timmermans goed gebruiken in het team waarmee hij afgelopen seizoen zijn eerste echte seizoen afwerkte. De blauwe Fernando Alonso kart's waren door Ilian Burynseels, Thomas Mourant, Maxim Vanreusel, Mick Nolten en Melvin Benders regelmatig voorin te zien. De weg naar het podium was reeds vereffend maar de eerste overwinning kwam er pas laat op het einde van het seizoen met, jawel, Max Timmermans!
Voor beiden zal 2015 een uitdaging worden. Timmermans zal met Vici Motorsports zoals gezegd de Belgian Max Challenge, de BNL en de Eurochallenge afwerken. Vooral die laatste zal een pittig kampioenschap worden in een jaar dat voor Timmermans het eerste in de Senioren zal worden.

IMG-20141216-WA0000

Naast het karten begint de droom om ooit in de autosport terecht te komen langzaam werkelijkheid te worden. Samen met Jeffrey van Hooydonck zijn de eerste stappen in de autosport reeds gezet. Zo heeft Timmermans al gereden met een BMW en een Porsche Cayman op het test circuit van van Hooydonck waar vooral aandacht werd geschonken aan het controleren en correct beheersen van de wagen. Op dit moment bouwen Max en Damien het kartje op en volgende week trekt Timmermans met van Hooydonck richting Frankrijk voor nog meer tests met de auto. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet