Clio Cup

Clio Cup: Sanders neemt revanche op Verschuur

Eerder vandaag werd Bertus Sanders in een direct duel verslagen door Mike Verschuur, vanmiddag bracht Sanders de balans weer in evenwicht door Verschuur op de baan te verslaan.

 r2_Sanders

Verschuur werd nu tweede, Hoevert Vos werd derde.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Böhme

De race begon bijzonder rommelig. Marco Bikkers, van de vierde plaats startend, ging al van start toen de rode lampen nog aan stonden, maar herstelde zich en reed achteruit terug naar zijn plaats. Vervolgens sprongen de lampen op oranje, wat betekent dat de start is uitgesteld, maar verschillende rijders zagen dit aan voor het startsein van de race. De vertwijfeling was groot, maar de wedstrijdleiding reageerde resoluut met een code rood, waarna iedereen terugkeerde naar de startgrid. Bikkers werd uiteindelijk nog met tien extra seconden bestraft vanwege zijn valse start, hetzelfde onheil overkwam Martin van de Brink.
De tweede start zorgde voor minder problemen, al stapte Pim van Riet net voor de start uit zijn Clio en liep de pits in. De beste start was van Mike Verschuur, die de eerste positie aan Bertus Sanders ontfutselde. In tegenstelling tot de eerste race – waar Sanders spinde toen Verschuur hem passeerde – wist Sanders zijn tanden echter in de achterbumper van Verschuur te zetten, om die voorlopig niet meer los te laten. Tim Buijs volgde als derde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet