V8 Supercars

V8 Supercars: Volvo Polestar herziet activiteiten voor V8 Supercars en STCC

De Belg Alain Visser, hoofd Marketing bij Volvo, heeft vandaag een bom laten ploffen door te stellen dat de autosport in de toekomst niet meer in de marketingstrategie van het merk past. Een aantal activiteiten en sponsordeals zal op termijn herzien worden.

Tekst en foto's Willem J. Staat

IMG 7103
Vanaf vandaag een doorn in het oog van Volvo Marketingman Alain Visser, de racerijactiviteiten van het merk.......

Volvo Polestar herziet activiteiten voor V8 Supercars en STCC
De Belg Alain Visser is absoluut geen autosport fan. Hij kondigde vanmorgen aan dat het merk op termijn haar sponsordeals en autosportactiviteiten gaat herzien omdat ze niet bij het merk passen. "Wij gaan voor veiligheid en kleinere motoren. Zodra het contract het toelaat stoppen wij per direct met het STCC" aldus Visser. De sponsoring van de Volvo Ocean Race wordt niet stopgezet.In de toekomst zal het merk nog maar op drie grote Autoshows vertegenwoordigd zijn, t.w. Detroit, Geneve en Beijing. In de toekomst zullen de auto's alleen nog maar via het internet verkocht gaan worden.

Geen autosport meer na 2016?
Het populaire Zweedse STCC toerwagenkampioenschap werd door het merk voor de tweede achtereenvolgende maal gewonnen. In de V8 Supercars kende het merk met de Nieuw Zeelander Scott McLaughlin ongelofelijk veel succes in haar debuutjaar. Hij won maar liefst vier wedstrijden en was één van de grote smaakmakers van het kampioenschap. Zijn teamgenoot Robert Dahlgren werd door Volvo terug naar Zweden geroepen ter voorbereiding van een WTCC campagne die eveneens op losse schroeven komt te staan. Als officieel performance partner heeft Polestar een langdurig contract met Volvo en deze situatie wordt op dit moment door betrokken partijen geëvolueerd. Ook met minder steun verdedigde Polestar al vanaf 1996 de Volvo-kleuren. Maar zonder fabriekssteun zijn high profile activiteiten zoals de V8 Supercars en WTCC in de toekomst eigenlijk uitgesloten.

IMG 7097
Goodbye Volvo, it was nice knowing you.......

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet