GT

GT: Ferrari leidt, Bleekemolen-Mercedes tweede na eerste racehelft Abu Dhabi

RDB IMG 3582
Jeroen Bleekemolen pakt direct bij de start de leiding met de Abu Dhabi-Mercedes

Na afloop van de eerste helft van de Gulf 12 Hours op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi rijdt de nummer 3-AF Corse-Ferrari met de rijders Steve Wyatt, Michele Rugulo en Davide Ragon aan de leiding. Het trio kwam in de eerste zes uur tot een totaal van 157 ronden. De Abu Dhabi Racing Black Falcon-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 met Jeroen Bleekemolen, Abdulaziz Al Faisal en Bernd Schneider kwam als tweede over de eindstreep met een achterstand van 13,827 seconden. Op de derde plaats rijdt de van pole-position vertrokken McLaren 650S GT3 met Alvaro Parente, Kevin Estre en Rob Bell, die nog zonder al te ingrijpende Balance-of-performance-aanpassingen de snelste auto in het veld lijkt.


Tekst: Rene de Boer (vanuit Abu Dhabi, Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

Om 8.50 uur lokale tijd zette het veld van 24 auto's zich in beweging voor de eerste helft van de wedstrijd, die uit twee delen van elk zes uur met daartussen een drie uur durende reparatiepause bestaat. Met een vergelijkbare manoeuvre als afgelopen jaar tijdens de race reed Jeroen Bleekemolen direct bij de start naar voren en nam aan de binnenkant van de eerste bocht de leiding met de Abu Dhabi Racing Black Falcon-Mercedes, voor de van pole gestarte McLaren en de nummer 3-AF Corse-Ferrari. Deze drie auto's bepaalden ook de gang van zaken aan de kop van het veld gedurende de eerste zes uur van de race, waarbij pitstops de voornaamste reden voor positiewisselingen waren.

Ook de tweede Black Falcon-Mercedes, vierde overall met de Pro-Am-bezetting van Abdulaziz Al Faisal, Hubert Haupt en Richard Muscat, rijdt nog in dezelfde ronde als de top drie als leidende auto in de Pro-Am-klasse, een ronde voor de Kessel-Ferrari (Vadim Gitlin/Marco Frezza/Isaac Tutumlu), die op zijn beurt weer 3,773 seconden voorsprong op de GT Russian-Mercedes SLS (Alexey Vasiliev/Marko Asmer/Karim Al Azhari) heeft. Deze auto moest na een motorwissel van achteraan de grid starten.

De Absolute Racing-Audi R8 LMS met Ho Pin Tung, Jing Zu Sun en Jian Wang kwam na zes uur als elfde algemeen en zevende in de Pro-Am-klasse over de eindstreep, waarbij moet worden opgemerkt dat het snelheidsverschil tussen Ho Pin Tung en zijn amateur-teamgenoten wel heel groot is. De McLaren met Peter Kox, Nico Pronk en Gilles Vannelet verloor veel tijd in de pits vanwege een probleem met het remsysteem en rijdt na zes uur op de 18e plaats algemeen en de negende plaats in de klasse.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet