Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

Herziene kalender 24H Series powered by Hankook als service aan teams en rijders

Start 12H ZANDVOORT 2014 800pix

Zoals eerder deze week al aangekondigd is de kalender voor de 24H Series powered by Hankook, nu met de officiële status van de FIA als internationale serie, gewijzigd. Naar aanleiding van verzoeken van vele teams en rijders zijn er voor drie wedstrijden van de serie nieuwe data vastgesteld. De derde race van het seizoen, de Hankook 12H Zandvoort, vindt nu plaats op 29 en 30 mei 2015. Als start van de tweede helft van het seizoen is de eerste editie van de Hankook 24H Circuit Paul Ricard nu een week verschoven naar 10-12 juli 2015. Voor de zesde en afsluitende race van de 24H Series powered by Hankook 2015 moest niet alleen een nieuwe datum worden gevonden: het opnieuw asfalteren van de Hungaroring maakte ook het zoeken naar een alternatieve locatie noodzakelijk. Zo wordt het Automotodrom Brno in Tsjechië op 9 en 10 oktober 2015 de plaats van handeling voor de eerste editie van de Hankook 12H Epilog Brno als afsluiting van het seizoen 2015.


Tekst en foto's: PR

"We hebben begin september al een voorlopige kalender voor onze 24H Series powered by Hankook gepubliceerd, waarmee we de eersten waren die met data naar buiten kwamen", verklaart Gerrie Willems van Creventic, organisator en promotor van de 24H Series powered by Hankook in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team). "Toen echter ook de data van andere lange-afstandsraces bekend werden, leek het erop, dat een aantal evenementen zou samenvallen. Teams benaderden ons daarop met het verzoek of we naar andere mogelijkheden konden zoeken. Bij ons staat de dienstverlening aan teams en rijders altijd voorop en wellicht zijn wij iets flexibeler in het vinden van alternatieve data voor onze evenementen dan andere organisatoren. Zo zijn we blij dat we, wederom na constructief overleg met de directies van de verschillende circuits, een aantal zinvolle data hebben gevonden, waardoor teams en rijders aan zoveel mogelijk wedstrijden kunnen deelnemen. Op Zandvoort houden we nu hetzelfde weekeinde als waarin onze race dit jaar ook plaatsvond. De wedstrijd op Paul Ricard werd één week naar achteren geschoven. Ten aanzien van de Hungaroring informeerde de circuitdirectie daar ons dat er asfalteringswerkzaamheden waren gepland, die alleen in het najaar konden plaatsvinden. Daarom moesten we op zoek naar een andere locatie, die we hebben gevonden in de vorm van het prachtige Automotodrom Brno, een circuit met een rijke historie in Tsjechië. Bovendien heeft het 'Epilog'-evenement als lange-afstandsrace aan het einde van het seizoen in Brno een jarenlange traditie, dus we zijn blij dat dit prestigieuze predikaat nu aan onze race is toegekend."

Gereduceerd inschrijfgeld voor de volledige 24H Series powered by Hankook
Nu de FIA de officiële status als internationale serie heeft toegekend, kunnen er bij elke race van de 24H Series powered by Hankook ook kampioenschapspunten worden verdeeld. Er komen klassementen voor teams en rijders en een speciale Ladies' Cup. Om inschrijving voor de volledige serie voor teams aantrekkelijk te maken, biedt Creventic een speciale korting aan. Teams kunnen profiteren van een gereduceerd inschrijfgeld voor het volledige seizoen en betalen tien procent minder dan bij inschrijving voor de afzonderlijke wedstrijden op race-per-race-basis. Dit geldt ook voor teams die zich willen inschrijven voor de vijf resterende wedstrijden van de 24H Series powered by Hankook 2015 na de seizoensstart bij de Hankook 24H Dubai. Reglementen, klasse-indeling en de 'balance of performance' voor het seizoen 2015 blijven nagenoeg ongewijzigd ten opzichte van 2014. Alle relevante informatie is te vinden op de website van de serie: www.24hseries.com.

Ronde 2 en 3 van de 24H Series powered by Hankook: Mugello en Zandvoort
Terwijl auto's en materiaal voor de tiende editie van de Hankook 24H Duba (8-10 januari 2015) al onderweg zijn naar de Verenigde Arabische Emiraten, zijn de voorbereidingen voor de twee twaalf-uuraraces die dit jaar een succesvolle première beleefden, ook al in volle gang: de Hankook 12H Italy-Mugello (13-14 maart 2015) en de Hankook 12H Zandvoort (29-30 mei 2015). "De eerste edities van beide races waren een groot succes en beide evenementen vormden een uitstekende aanvulling op onze kalender", aldus Gerrie Willems. "Op Mugello waarderen teams de mogelijkheid om wedstrijdkilometers te maken voordat de meeste Europese lange-afstandswedstrijden starten. Zandvoort is een circuit dat bij de meeste rijders geliefd is vanwege het uitdagende karakter en de fantastische locatie aan de kust, dus we kijken ernaar uit om volgend jaar naar beide circuits terug te keren."

De herziene kalender van de 24H Series powered by Hankook 2015:

8-9-10 januari 2015 Hankook 24H DUBAI
13-14 maart 2015 Hankook 12H ITALY-MUGELLO
29-30 mei 2015 Hankook 12H ZANDVOORT
10-11-12 juli 2015 Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD
4-5-6 september 2015 Hankook 24H BARCELONA
9-10 oktober 2015 Hankook 12H BRNO

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet