IndyCar

Indycar: “Mazda”- motor voor Dallara IL 15 Indy Lights

Het gloednieuwe Dallara Il15 Indy Lights chassis gaat gebruik maken van een 2L Turbo AER unit die als Mazda motor zal worden gerebadget. Dit werd gisteren op PRI in Indianapolis bekend gemaakt.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Indycar

 DSC6366
De Indy Lights gaan voorzien worden van een AER Motor die als Mazda wordt gerebadget.

"Mazda"-motor voor Dallara IL15 Indy Lights
De gloednieuwe Dallara IL15 Indy Lights zal worden uitgerust met een 2L Turbo AER motor. Deze door Advanced Engine Research ontwikkelde motor werd eigenlijk ontwikkeld voor de American Le Mans Series. De door AER gebouwde motor levert ruim 450pk en gaat zonder rebuilds een volledig seizoen mee. Mazda is in Amerika vertegenwoordigd in de Formule Mazda en is tevens één van de hoofdsponsors van het Cooper Tires USFF2000 kampioenschap.

Mazda Motorsports Director John Doonan: "The Mazda Road to Indy betekent uitstekende exposure voor Mazda. Onze sterkte bestaat uit feit om rijders weer een trede hoger op de autosportladder te helpen. Bij één derde van het huidige Indycar startveld liggen de roots bij Mazda. Nu de Indy Lights hieraan toegevoegd worden stelt dit ons in staat om nog een langere relatie met Indycar sterren van de toekomst te hebben."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet