Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

FIA verleent 24H Series powered by Hankook volledige internationale status; 95 auto’s onderweg naar Dubai

24H BARCELONA 2014 startgrid 800pix

De World Motorsport Council van de FIA, die bijeenkwam in Doha, Qatar, stemde toe in de aanvraag voor een internationale status voor de 24H Series powered by Hankook. Dit houdt in dat er met ingang van de tiende editie van de Hankook 24H Dubai (8-10 januari 2015) in alle races van de serie kampioenschapspunten voor rijders en teams en voor de speciale Ladies' Cup mogen worden toegekend.

Tekst en foto's: PR

"We zijn blij met dit nieuws, want dit betekent opnieuw een impuls voor onze snel groeiende serie", zegt Gerrie Willems van Creventic. Het Nederlandse bureau treedt in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT) op als organisator en promotor van de 24H Series powered by Hankook. "We willen graag onze dank uitspreken aan iedereen die hierbij betrokken is geweest, in het bijzonder de Nederlandse autosportfederatie KNAF, die bij deze volgende stap in onze ontwikkeling een belangrijke rol gespeeld heeft."

Hoewel Creventic en DNRT al in een vroeg stadium de data voor de in 2015 geplande evenementen bekendmaakten, zijn er nu toch enkele wedstrijden die mogelijk samenvallen met andere lange-afstandsraces in Europa. Om teams en rijders in staat te stellen om aan zoveel mogelijk wedstrijden deel te nemen, wordt op dit moment gezocht naar oplossingen om deze situatie te voorkomen.

Hankook 12H ZANDVOORT 2014 800pix

Het gaat hierbij vooral om de Hankook 12H Zandvoort (oorspronkelijk gepland op 24-25 april 2015) en de Hankook 12H Hungary (aanvankelijk op de kalender voor 2-3 oktober 2015). Onderhandelingen met diverse betrokken partijen zijn op dit moment gaande en een herziene kalender voor de 24H Series powered by Hankook 2015 wordt in de komende weken gepubliceerd.

24H DUBAI 2014 night 800pix

95 auto's en materiaal onderweg naar Dubai
Intussen zijn 95 auto's en materiaal van de teams die deelnemen aan de tiende editie van de Hankook 24H Dubai onderweg naar de Verenigde Arabische Emiraten. De meeste vracht werd eind november verscheept vanuit de haven van Rotterdam, maar ook vanuit andere havens vertrokken transporten naar Dubai. "Het is altijd mooi om te zien hoe teamleden zich op de race verheugen wanneer ze hun auto's en materiaal aanleveren om in de containers te laden. Dankzij onze officiële logistieke partner Eimskip verliep alles wederom probleemloos", zegt Daphne Gengler, logistics event manager bij Creventic.

Hankook 12H ZANDVOORT 2014 Leipert 800pix

De volledige 24-uursrace live bij Motors TV
Ander goed nieuws over de eerste grote internationale lange-afsandsrace van het nieuwe kalenderjaar is het bericht dat Motors TV de volledige 24-uursrace vanuit Dubai Autodrome live uitzendt. "Dit is natuurlijk weer een grote stap voorwaarts voor onze race", zegt Gerrie Willems. "Motors TV is al jarenlang een trouwe partner van onze evenementen en we zijn blij dat we de fans die niet zelf in Dubai kunnen zijn, naast onze online-berichtgeving een tweede uitstekende mogelijkheid kunnen bieden om de volledige race te volgen." De modernste apparatuur, inclusief drones voor opnamen vanuit de lucht, zal worden ingezet om de actie tijdens de Hankook 24H Dubai in beeld te vangen. Geselecteerde auto's zullen worden voorzien van onboard-camera's om ook beelden uit rijdersperspectief te kunnen tonen. Het team van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans, zorgt voor het commentaar. Nadere informatie over de 24H Series powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet