Formula Ford

Formule Ford: Catsburg voegt daad bij het woord

 r2_Catsburg

Vanmorgen na de eerste race verkondigde Catsburg het al: “als het vanmiddag droog is kan ik net zo hard als Florie.” Vanmiddag voegde hij de daad bij het woord door Florie in een direct gevecht te verslaan. Florie spinde in dit gevecht en kwam niet verder dan de vierde plaats. Achter Catsburg eindigden Liroy Stuart en Benoit Perret.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Böhme

De start van de Formule Ford-race was voor Nick Catsburg, die gelijk druk zette op Michel Florie en hem in de openingsronde verschalkte. Een crash tussen Shirley van der Lof en Pierre Buret zorgde voor zoveel schade dat de safety car de baan op kwam. Ook voor Pierre Montmartre was de race al voorbij, voor de tweede keer vandaag duurde zijn race niet langer dan de eerste ronde.
Achter de safety car maakte het veld zich op voor de herstart. Catsburg was zijn anderhalve seconde voorsprong op Florie weer kwijt, daarachter reed Liroy Stuart, die vanaf de vijfde plaats was gestart. Benoit Perret volgde op plaats vier, voor Simon Knap, Rogier Jongejans en Romano de Ruit.
Bij de herstart behield Catsburg zijn leidende positie, hoewel Florie er goed bij zat. Liroy Stuart had een slechte herstart en moest eerst Perret voorbij laten en zag later ook nog Simon Knap passeren. Een ronde later pakte Stuart Knap echter weer terug.
Het duel dat de gemoederen bezig hield was dat om de leiding. Eerst was het Michel Florie die in de vijfde ronde ‘zijn’ positie weer terugpakte. Een ronde later maakte Florie echter een fout in de chicane en spinde, waardoor Catsburg de leiding weer in handen kreeg.Florie moest zijn strijd voortzetten vanaf de achtste plaats.
“Toen lag ik ruim eerste en was het voor jullie niet meer spannend, maar voor mij juist wel”, glunderde Catsburg. “Ik had een goede start, maar kon Florie eerste niet voorbij. Toen maakte hij echter een foutje in de chicane en kon ik hem passeren. Ik had een mooi gaatje, maar helaas kwam er een safety car, die dat weer wegwerkte. Ik kwam bij de herstart echter weer goed weg, ik ging erg vroeg op het gas, wat Florie denk ik niet verwachtte, en behield mijn positie. Florie passeerde me even later echter weer met een superactie. Ik had verwacht dat hij vervolgens wel zou uitlopen, maar hij spinde in de chicane en zo had ik de leiding weer terug. Dit is een prachtig einde van een topweekend.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet