Formula E

Formule E: Jean Eric Vergne dit weekend voor Andretti Autosport in Uruguay aan de start

Jean Eric Vergne, die de afgelopen jaren voor Torro Rosso in de F1 uitkwam zal dit weekend bij het team van Andretti Autosport in de Punta del Este E Prix in Uruguay de tweede auto bemannen.

Tekst en Foto: Willem J. Staat

2014 Vergne
Vergne gaat van Torro Rosso naar Andretti Autosport in de Formule E.

Jean Eric Vergne dit weekend voor Andretti Autosport aan de start
Een verrassende wending voor F1 coureur Jean Eric Vergne. De 24 jarige Fransman komt dit weekend in het Uruguay voor het team van Andretti Autosport uit. Eerder dit jaar kwamen Matthew Brabham en Charles Pic voor het team uit.

Jean Eric Vergne: "Het gebeurt niet vaak dat in je deze tijd van het jaar nog racet. Gezien de locatie van Punta del Este kijk ik er echt naar uit. Hoewel ik totaal geen ervaring met deze auto's heb is het natuurlijk fantastisch om voor een fantastisch team als Andretti Autosport te racen. Zoals altijd is mijn doel om in de kopgroep mee te strijden en het weekend met een mooi resultaat beëindigen. Dit weekend wordt een soort vakantie naar het onbekende waar ik nu al naar uitkijk."De 24 jarige Vergne heeft drie jaar F1 ervaring en heeft aan zeven kampioenschappen deelgenomen waarin hij 40 overwinningen en 68 podiums behaalde. De Britse F3 kampioen uit 2010 komt dit weekend naast Franck Montagny voor het team uit.

Teameigenaar Michael Andretti: "Wij zijn erg verheugd dat wij JEV in de auto kunnen zetten. Hij heeft veel talent en voor het behalen van competitieve resultaten past hij uitstekend bij het team. De belangstelling van gerespecteerde F1 rijders onderschrijft de sterkte en het potentieel van de Formule E als een serie en Wereldkampioenschap." Vergne sloot het FIA F1 kampioenschap afgelopen seizoen als dertiende af.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet