Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux prijzen zijn uitgereikt, de plannen voor 2015 bekend

gt3ccb-persbericht-08-12-14-1

In de showroom van Porsche Centrum Maastricht sloot de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zijn seizoen 2014 af. De teams, rijders, partners en organisatie kwamen er samen om het seizoen 2014 feestelijk af te sluiten, de winnaars te huldigen en vooruit te blikken op het nieuwe jaar. Niet toevallig gebeurde dat in de thuisbasis van kersvers kampioen Xavier Maassen.

Tekst en foto's: PR

De grote opkomst en de positieve sfeer tijdens de prachtige feestavond laten zien hoe de toekomst voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux oogt. Het is bijzonder opvallend, dat met nog 5 maanden tot de seizoenstart, er nu al meer teams ingeschreven staan voor het komende seizoen dan er vorig jaar gemiddeld op de startgrid stonden. Zo maakte het team Belgium Racing in Maastricht bekend dat het met maar liefst twee nieuwe Porsche '991' GT3 Cup wagens aan de start zal verschijnen. Vanuit Nederland was het Porsche specialist Paul Geeris die eenzelfde mededeling kon doen, volgend jaar maakt team PG-Motorsport zijn langverwachte debuut in de Cup Challenge Benelux.

gt3ccb-persbericht-08-12-14-2

Ook het vernieuwde format voor het seizoen 2015 werd met applaus onthaald. Met ingang van volgend jaar worden er ieder raceweekend twee sprintraces van 30 minuten gereden. Nieuw daarbij is de mogelijkheid om solo aan het kampioenschap deel te nemen. De optie om met een zogeheten Pro-Am combinatie een auto te delen blijft ook, rijderswissel zijn niet meer aan de orde. Het logische gevolg is iedere rijder enkel nog zijn eigen race rijdt, met daaraan verbonden een eigen resultaat. Rijders die het weekend alleen afwerken, zullen ieder weekend hun slechtste resultaat schrappen. Zo tellen ook zij één resultaat per weekend. Hierdoor strijdt iedereen voor hetzelfde kampioenschap en wordt er aan het einde van het jaar een algemene Pro- en Am-kampioen gekroond. De optie om met twee aan het kampioenschap deel te nemen, met kans op winst in het kampioenschap, biedt een unieke kans om op een competitieve manier aan een officieel en prestigieus Porsche-kampioenschap deel te nemen. En bovendien tegen een budget vergelijkbaar met de Clio Cup, een unieke propositie.

gt3ccb-persbericht-08-12-14-3

Met deze positieve mededelingen op zak werd het tijd om tijdens de prijsuitreiking nog eenmaal op 2014 terug te blikken. In de Challenge klasse waren het Wim Meulders (vertegenwoordigd door teamchef André van Hoof), Yves Noel en kampioen Rik Renmans die de bekers in ontvangst mochten nemen van Michael Dreiser, manager van alle wereldwijde Porsche Cups bij Porsche Motorsport. "Het was een mooi jaar, ik ben enorm blij met mijn prestatie en wil tevens het team van Speedlover bedanken voor hun hulp. Ik kijk uit naar volgend jaar!", aldus Rik.

Het podium van de Cup-klasse bestond uit Koen Wauters, Jeffrey van Hooydonk en Xavier Maasen. De eerste twee konden helaas niet aanwezig zijn wegens verplichten elders en werden daarom vertegenwoordigd door Frank Thuriaux van DVB Racing. Kampioen en local hero Xavier nam onder luid applaus wel zijn beker persoonlijk in ontvangst. "Wát een bijzonder jaar! Ondanks vele overwinningen was een echt kampioenschap al even geleden en dat maakt dit extra bijzonder. Dank aan mijn team Allure, aan teamgenoot Pierre Piron en aan al mijn sponsors, familie en supporters. Ik kan vast bevestigen: ik ben terug in 2015 om mijn titel te verdedigen!"

Het afsluitende woord was voor Cup Manager Steven Stichelbout, die de aanwezigen wist te vertellen op welke evenementen er in 2015 gestreden kan gaan worden. "We hebben een unieke kalender volgend jaar. We beginnen zoals elk jaar op Spa tijdens het FIA World Endurance Championship. Daarnaast bezoeken we de Blancpain Sprint op Zolder en op Zandvoort het ADAC GT en de Finaleraces. Echt nieuw zijn twee speciale 'Porsche-only' events op Assen en Zolder. Tijdens deze eendaagse evenementen gaan diverse Porsche activiteiten georganiseerd worden en zal de Cup Challenge Benelux de officiële autosportkant demonstreren".

gt3ccb-persbericht-08-12-14-4

De voorlopige 2015 Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kalender:
1 – 2 mei - FIA World Endurance Championship - Spa-Francorchamps (B)
6 – 7 juni - Blancpain Sprint Series - Circuit Zolder (B)
7 july - Porsche Day Netherlands - TT-Circuit Assen (NL)
3 september - Porsche Day Belgium - Circuit Zolder (B)
19 – 20 september - ADAC GT Masters - Circuit Park Zandvoort
9 – 11 oktober - Finaleraces - Circuit Park Zandvoort

Bekijk hier de Highlight Clip van seizoen 2014: 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet