IndyCar

Indycar: Carlin Motorsports breidt activiteiten uit naar Indy Lights

Naast de bestaande GP2, GP3 en Formule 3 programma's breidt het team van Carlin haar activiteiten in 2015 eveneens uit naar de Indy Lights series.

Tekst en Foto Willem J. Staat

Carlin
Na de GP2, F3 en GP3 wordt het steeds moeilijker voor vele coureurs om in Europa nog ergens voet te vatten. Bij Carlin heeft men alvast het voortouw genomen.

Carlin Motorsports breidt haar activiteiten uit naar Indy Lights
Teameigenaar Trevor Carlin maakte vandaag bekend dat zijn team naast de bestaande programma's ook actief gaat worden in de Indy Lights. Trevor Carlin: "Wij zijn erg verheugd dat het team van Carlin een nieuwe uitdaging gevonden heeft in de Indy Lights. Wij hadden onze ogen al een tijdje op de VS gericht en nu is het tijd om onze activiteiten uit te breiden. Wij moeten steeds meer constateren dat rijders uit de F3 en GP2 series zich op een carrière in de Indy Lights en Indycars gaan richten. En het is natuurlijk verstandig dat wij onze klanten als Europees Team ook die route aan kunnen bieden. Wij blijven volledig gericht op onze wedstrijdprogramma's in Europa maar het is belangrijk om een nieuwe uitdaging aan te gaan zodat wij als bedrijf ons momentum kunnen behouden. Hierdoor kunnen wij onze teamleden intern nieuwe doelstellingen en uitdagingen aanbieden. Tevens kunnen wij ons personeel behouden. De uitdaging die voor ons ligt moet niet onderschat worden maar wij beschikken over fantastische mensen die ervoor gaan zorgen dat we in de Indy Lights competitief gaan worden. Dit betekent een nieuw hoofdstuk voor het team van Carlin en wij zijn verheugd over de toekomst"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet