DTM

DTM: Zandvoort ook in 2015 weer op DTM-kalender

141203 DTM-Zandvoort start
De DTM komt ook in 2015 weer naar Zandvoort!

Na de aankondiging van de terugkeer van de ADAC GT Masters naar Zandvoort maakte ook de DTM bekend dat het Nederlandse circuit voor 2015 wederom op de kalender staat. Van 10 tot en met 12 juli is de DTM voor het vijftiende achtereenvolgende jaar te gast op Circuit Park Zandvoort. Nederland is samen met Oostenrijk en Rusland volgend jaar een van de drie landen buiten Duitsland waar de DTM in actie komt.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Na veel wikken en wegen en tal van logistieke problemen (er deden concept-kalenders de ronde waarop DTM-races zouden samenvallen met de 24-uursraces van Le Mans en de Nürburgring, waarmee uiteraard niemand gelukkig was), is de kalender voor 2015 nu een feit. Nieuw is dat er volgend jaar twee wedstrijden per weekeinde plaatsvinden, één op zaterdag en één op zondag. Meer racekilometers was een belangrijke wens van fans, die hiermee op hun wenken worden bediend. Er zijn echter nog wel veel details die moeten worden ingevuld: hoe lang de wedstrijden worden, of er wel of geen pitstops zijn, hoeveel punten er worden toegekend, of er twee kwalificaties komen... Al deze aspecten staan nog niet vast.

Keerzijde van de medaille is wel, dat het aantal evenementen wordt gereduceerd van tien naar negen. Het seizoen start en eindigt als altijd op het circuit van Hockenheim, met de ouverture op 3 mei en het slotakkoord op 18 oktober. De tweede ronde vindt van 29 tot en met 31 mei plaats op de Lausitzring, een maand later (26-28 juni) wordt op de Norisring in Neurenberg gereden. Zandvoort is medio juli gastheer voor de vierde race van het seizoen. Daarop volgen de wedstrijd op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg (31 juli-2 augustus) en de race op Moscow Raceway (28-30 augustus, helaas samenvallend met de Historic Grand Prix Zandvoort en de geplande FIA WEC-race op de Nürburgring). In september keert de DTM dan weer naar Duitsland terug met wedstrijden op Oschersleben (11-13 september) en de Nürburgring (25-27 september), gevolgd door de al genoemde finale in Hockenheim. Partnerseries zijn het FIA EK Formule 3, de Porsche Carrera Cup Deutschland en de nieuwe Audi Sport TT Cup. Welke klassen bij welke evenementen in actie komen, staat nog niet volledig vast.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet