Clio Cup

Clio Cup: Mike Verschuur wint direct gevecht van Sanders

Mike Verschuur heeft de eerste race in de Clio Cup tijdens het Dutch Power Pack Festival in Zolder op zijn naam geschreven.

 r1_Sanders_Verschuur

In een direct gevecht versloeg hij Bertus Sanders, die uiteindelijk genoegen moest nemen met de derde plaats, achter Verschuurs teamgenoot Tim Buijs. Bij de junioren eindigde Nick Bleekemolen op het hoogste treetje, voor Frank Wilschut en Richard Warmerdam.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Tim Böhme

Gisteren in de kwalificatie was Mike Verschuur oppermachtig, maar met een slechte start zag hij Bertus Sanders aan zich voorbij komen. Verschuur sloot aan achter Sanders, gevolgd door Tim Buijs. De typische Clio-mêlee bij de start gaf de drie koplopers gelijk een zorgeloze voorsprong op de rest.
De snellere Verschuur zette Bertus Sanders constant onder druk, maar een inhaalactie liet lang op zich wachten. Terwijl Buijs op de derde plaats volgde bereidde Verschuur zich voor op de beslissende actie, die uiteindelijk plaatsvond in de negende ronde. Verschuur zette zijn auto naast die van Sanders en passeerde hem. Sanders spinde vervolgens, waardoor Verschuur en Buijs uit het zicht verdwenen. Geluk bij een ongeluk voor Sanders was dat hun voorsprong al zo gigantisch was opgelopen, dat hij twintig seconden verloor, maar nog steeds derde lag. De strijd aan kop van het veld was hiermee echter wel gestreden.
Achter de ver uitgelopen top drie ontspon zich ook een gevecht, tussen Frank Wilschut, Martin de Kleijn en Nick Bleekemolen. Eerst was het Bleekemolen die de twee passeerde en de vierde plaats opeiste, terwijl ook De Kleijn voorbij ging aan Wilschut. De volgende ronde passeerde De Kleijn op zijn beurt Bleekemolen weer. De Kleijn behield uiteindelijk zijn vierde plek; Bleekemolen werd vijfde en daarmee snelste junior.
Op vijf seconden achterstand eindigde Frank Wilschut als tweede junior, vijf seconden daarachter werd nog tot de laatste ronde gevochten om de derde juniorplaats. Deze was in handen van Richard Warmerdam, maar Wilko Becker had zijn vizier hier ook op gericht. Becker moest echter in het stof bijten en viel terug de twaalfde plaats, terwijl Warmerdam de derde juniorplaats ophaalde, vlak voor Martin van den Brink.

Uitslag Dunlop Sportmaxx Clio Cup
Dutch Power Pack, Circuit Zolder, zondag 20 augustus 2006

1. Mike Verschuur, 13 ronden
2. Tim Buijs, op 4.308
3. Bertus Sanders, op 24.270
4. Martin de Kleijn, op 36.455
5. Nick Bleekemolen, op 39.180 (Junior)
6. Frank Wilschut, op 44.513 (Junior)
7. Richard Warmerdam, op 49.865 (Junior)
8. Martin van den Brink, op 50.316 (Junior)
9. Hoevert Vos, op 1:05.566 (Junior)
10. Marcel van Leen, op 1:10.419 (Junior)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet