Sportscars

Sportscars: Nico Hülkenberg met LMP1-Porsche naar Le Mans

M14 5339 fine
Nu nog in een Porsche-straatauto, binnenkort in de LMP1: Nico Hülkenberg

Sinds Porsche eerder deze week bekendmaakte, tijdens de FIA WEC-races in Spa-Francorchamps en Le Mans een derde 919 Hybrid in de LMP1-klasse in te zetten, werd er her en der volop gespeculeerd over de mogelijke rijdersbezetting van deze derde auto. Diverse coureurs uit de eigen GT-gelederen bij Porsche mochten in de afgelopen maanden al met de LMP1 testen, maar de eerste rijder, die Porsche nu heeft aangekondigd, is iemand van buiten: Formule 1-coureur Nico Hülkenberg uit Emmerich, net over de grens bij Zevenaar, maakt met het beroemde Duitse sportwagenmerk zijn opwachting in Le Mans. Saillant detail: de oud-Masters-winnaar spreekt vloeiend Nederlands.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Sinds Sébastien Bourdais in 2009 was er geen enkele Formule 1-coureur meer die een programma in de vermeende koningsklasse van de sport combineerde met de deelname aan de 24 Uur van Le Mans. Hülkenberg, die ook komend seizoen weer voor het team Sahara Force India in de Formule 1 rijdt, brengt daarin dus verandering. Voor de Duitse rijder is Porsche geen onbekende: in 2010 testte hij al enkele malen met de toenmalige 911 GT3-R Hybrid op de Nordschleife van de Nürburgring. "Ik ben een Porsche-fan en heb natuurlijk de terugkeer van het merk in Le Mans met veel belangstelling gevolgd. Daaruit kwam uiteindelijk de wens voort, met de auto te kunnen rijden", aldus Hülkenberg.

Ter voorbereiding op zijn debuut in Le Mans zal Nico Hülkenberg begin mei ook deelnemen aan de voorafgaande FIA WEC-race op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. "Het is nu aan mij om mijn twee programma's in de Formule 1 en in de lange-afstandsraces goed op elkaar af te stemmen" zegt de Duitse rijder. Over de overige twee rijders in de derde Porsche bestaat nog geen zekerheid. Ook de naam van Jenson Button doet in dit verband de ronde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet