IndyCar

Indycar: Mikhail Aleshin mogelijk niet meer terug in Indycar

Hoewel zijn verwondingen na de crash op Fontana aanvankelijk ernstiger waren dan verwacht bevindt de Russische Indycar-coureur Mikhail Aleshin zich op de weg naar een goed herstel. Voor de openingsrace in Brazilië moet hij eigenlijk geheel hersteld zijn. Gezien de huidige politieke ontwikkelingen lijkt een terugkeer van Aleshin voorlopig uit den boze. Afgelopen seizoen kwam hij voor het team vanb Schmidt Peterson Motorsports uit.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

2014 Aleshin

Dankzij de bevriezing van de internationale politieke betrekkingen tussen de VS en Rusland lijkt Aleshin aan de kant te staan.

Mikhail Aleshin mogelijk niet meer terug naar Indycar
Hoewel Mikhail Aleshin goed herstelt van zijn zware crash op Fontana lijkt een terugkeer voorlopig uit den boze. De sancties die de VS aan de Russische banken hebben opgelegd betekent dat Aleshin voorlopig aan de zijlijn staat. Hij wordt gesponsord door de Russische SMP Bank die veel Russische rijders wereldwijd ondersteunt.

Teambaas Sam Schmidt: "Wij hebben regelmatig contact met hem en hij is ervan overtuigd dat hij bij een comeback 120% fit is. Maar door de internationale politieke ontwikkelingen lijkt een comeback uiterst lastig. Vanwege de internationale boycot kan er vanuit Rusland nog niet eens geld naar Amerika overgemaakt worden. Aleshin is ons zelfs nog geld van dit jaar schuldig en als je met deze beperkingen geconfronteerd wordt, dan wordt het erg moeilijk zaken doen. Ook in 2015 will Schmidt Motorsports weer met twee rijders uitkomen. Indien SPM op korte termijn een tweede rijder vindt, dan staat Aleshin definitief voor een gesloten deur.2012 GP2 kampioen Davide Valsechi zal op korte termijn voor het team testen. Naar verwachting zal de line up van het team rondom de Kerst bekend zijn. Aleshin maakte afgelopen seizoen een enorme indruk in Indycar. Zeker voor een rijder die nooit op de ovals gereden had, was de Rus indrukwekkend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet