Sportscars

Sportscars: V8 Supercar-coureur Shane van Gisbergen weer in Daytona 24U

V8 Supercar-coureur Shane van Gisbergen zal bij de 24U van Daytona in 2014 wederom voor het team van Alex Job met een Porsche in de GTD klasse uitkomen. Vanmorgen werd de deelname door Job bevestigd.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

weather-tech-e1416891361395
SVG in actie met de WeatherTech Porsche van Alex Job, eveneens van Nederlandse komaf. Het blijft een kleine wereld.


Van Gisbergen in 24U Daytona met Alex Job Racing
Voor de komende 24U van Daytona zal Van Gisbergen wederom deel uitmaken van het team van Alex Job Racing. Van Gisbergen maakte begin dit jaar zijn debuut voor dit team op Daytona. Maar behalve in de V8 Supercars kwam Van Gisbergen afgelopen seizoen ook met een GT3 McLaren in de 12U van Bathurst, Spa en Highlands Park in Nieuw Zeeland uit.

Teambaas Alex Job: "Een erg getalenteerde rijder die afgelopen jaar uitstekend werk voor ons verrichtte. Dit is de reden dat wij hem dit jaar weer terughalen. Hij past precies bij ons en wij zijn erg blij om iemand van dit kaliber binnen ons team te hebben."

In de tussenstand van het V8 Supercarkampioenschap bezet Van Gisbergen met zijn Tekno Autosports Holden de vierde plek. Evenals zijn V8 Supercarcollega's is het Van Gisbergen volgend jaar verboden om aan de 12U van Bathurst deel te nemen. Dit vanwege de officiële V8 Supercartest in Sydney datzelfde weekend.

SVG won dit seizoen maar liefst vier wedstrijden pakte driemaal de pole waaronder Bathurst. Het V8 Supercarseizoen wordt volgende week in het Olympische Park van Sydney afgesloten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet