Sportscars

Sportscars: Porsche bevestigt derde auto voor 24 Uur van Le Mans

AutosportNL WEC Porsche14 MtC

Porsche heeft vanavond bevestigd dat het volgend jaar drie auto's zal inschrijven voor de 24 Uur van Le Mans (13-14 juni). De Duitse fabrikant zal tevens een derde auto inzetten tijdens de tweede wedstrijd van het FIA World Endurance Championship, de 6 Uur van Spa-Francorchamps op 2 mei. Welke coureurs de derde Porsche zullen besturen is nog niet bekend gemaakt.


Tekst en foto: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Porsche zal net als dit seizoen twee Porsche 919 Hybrids in het FIA World Endurance Championship inzetten, waarbij de huidige rijders (Timo Bernhard, Romain Dumas, Brendon Hartley, Neel Jani, Marc Lieb en Mark Webber) ook volgend jaar weer van de partij zullen zijn.

Als voorbereiding op de 24 Uur van Le Mans zal Porsche begin mei op Spa-Francorchamps voor het eerst met drie auto's van start gaan. Wolfgang Hatz, lid raad van bestuur Porsche AG afdeling Research and Development, bevestigde vanavond de derde Porsche.

"In 2014 waren we onmiddelijk competitief met de meest complexe en innovatieve racewagen die Porsche tot nu toe heeft gebouwd. Tot nu toe hebben we vijf podiumfinishes gehaald, drie pole positions en twee ronderecords, behaald in Shanghai en Bahrein," aldus Hatz.

"Dit zijn uitstekende resultaten. Maar dit programma produceert niet alleen succes op het circuit, maar ook aan de technische kant. Het doel is de hoogst mogelijke prestatie met maximale efficiëntie in steeds groeiende afmetingen. Dit is de reden waarom we in 2015 we de uitdaging aangaan met drie Porsche 919 Hybrids," besloot Hatz.

"Het veeleisende motorsport programma draagt direct bij aan de ontwikkeling van toekomstige sportwagens voor op de openbare weg. Voor de ontwikkeling en het testen van toekomstige hybride systemen kun je geen betere testbank vinden dan het WEC en vooral de 24 Uur van Le Mans," voegde Porsches bestuursvoorzitter Matthias Müller toe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet