ACNN

ACNN: Rogier Jongejans schrijft geschiedenis in de Avenger Cup


rj assen ff1

De start van zijn carrière
Jongejans begon in 1998 als 18-jarige met karten en maakte na een kleine twee jaar zijn debuut op het circuit van Zandvoort in de Formule Arcobaleno. De eerste jaren waren een behoorlijk leerproces door zijn geringe ervaring en in 2002 maakte hij de overstap naar de Formule Ford, het begin van een schitterende tijd. "Ik heb daar jaren met heel veel plezier in gereden en het racen in open raceauto's echt geleerd. Het is leuk om te zien dat ik met jongens heb gestreden die heel ver zijn gekomen in de autosport, waaronder huidig Formule 1 coureur Kevin Magnussen.

rj assen ff2

Door de jaren heen werd ik steeds beter en kon ik mij goed handhaven aan de kop van het veld, maar steeds lukte het nét niet om uit te groeien tot een kampioen. Tot mijn overstap in 2010 naar GEVA Racing! Alles viel toen op zijn plek en dat jaar werd ik Nederlands- en Beneluxkampioen. Daarnaast heb ik in mijn Formule Ford jaren maar liefst 3x aan het Formule Ford festival (hét onofficiële wereldkampioenschap) meegedaan in Brands Hatch. En diverse gastraces verreden in buitenlandse Formule Ford kampioenschappen."

Comeback
Nadat hij in 2010 eindelijk de titels behaald had besloot Jongejans om te stoppen. "In mijn ogen was het haalbare doel bereikt en heb ik mijn focus verlegd naar mijn eigen schildersbedrijf. Tot afgelopen winter het racevirus weer kwam opzetten. Het plan was om 2014 te gebruiken als oriëntatie jaar, om dan in 2015 mijn comeback te maken.

rj avenger az

Maar na twee ronden in een Avenger en een kort gesprek met de bouwers van deze auto, MB Motorsport, was ik verkocht. 2014 is dus meteen mijn comeback jaar geworden."

Eigen raceteam
Gelukkig was Jongejans het racen nog niet verleerd en heeft hij het kampioenschap veroverd in zijn eerste jaar Avenger Cup. De andere uitdaging was om voor het eerst met een eigen raceteam aan de start te verschijnen. "Alles moest ik, samen met mijn monteurs, zelf uitvinden, soms aangevuld met hulp van MB Motorsport. Met ondersteuning van mijn (schoon)familie en mijn sponsors is dat goed gelukt. Al met al een fantastisch topteam met een uitstekende uitkomst!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet