ACNN

ACNN: Rogier Jongejans schrijft geschiedenis in de Avenger Cup

rj avenger vz

In 2014 is Rogier Jongejans de eerste kampioen geworden in de 'BOXO-TOOLS Avenger Cup'. Nadat hij in 2010 zijn helm aan de wilgen had gehangen om meer aandacht aan zijn schildersbedrijf te besteden, kwam hij in 2014 in aanraking met de Avenger van MB Motorsport. Na een eerste test was hij gelijk verkocht. Met een voorsprong van maar liefst 95 punten op de nummer twee domineerde hij de BOXO-TOOLS Avenger Cup 2014. Een goede reden om eens nader kennis te maken met deze talentvolle coureur.

Tekst en foto's: PR

rj avenger c2


Wie is Rogier Jongejans?
Jongejans is 35 jaar jong, in Assendelft (NH) samenwonend met zijn vriendin en hun twee dochters. Werkzaam als zelfstandig ondernemer in de schildersbranche. In zijn vrije tijd is Jongejans óf met de autosport bezig óf op pad met de dames die zeer actief zijn in de pony- en paardensport. Mocht er nog wat tijd over zijn, dan stapt de Assendelfter graag op de motor om een toertje te maken.

rj avenger c1

Hoe is hij met het racevirus in aanraking gekomen?
Jongejans: "Vrienden van mij die ik heb ontmoet op vakantie in Italië waren actief in de stockcar racerij en zij gingen zo nu en dan karten op de toenmalige kartbaan van Amsterdam. Nadat ik een keer ben meegegaan was ik al snel verkocht en heb gelijk een eigen kart aangeschaft. Daarna ging alles in een stroomversnelling en voor ik het wist had ik, met hulp van mijn ouders een Formule Arcobaleno aangeschaft."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet