Formule 1

Formule 1: Force India bevestigt contractverlenging Sergio Pérez

jm1421no18

Kort na de kwalificatie van de GP van Abu Dhabi heeft Force India bekendgemaakt dat het in 2015 doorgaat met Sergio Pérez. Daarmee gaat het team volgend seizoen door met hetzelfde rijdersduo als dit jaar. Eerder liet Force India al weten dat Nico Hülkenberg ook in 2015 bij het team blijft. Volgens Force India gaat het bij Pérez om een meerjarig contract.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Sahara Force India F1

Met Hülkenberg en Pérez was Force India dit jaar meermaals een plaaggeest voor het aanmerkelijk beter gefinancierde McLaren, al was dat ook bezig aan een tussenseizoen, voorafgaand aan de komst van Honda. Waar Hülkenberg het voortouw had in de eerste seizoenshelft, daar kwam 'Checo' in het najaar in zijn ritme. Diens gunstige prestaties ten opzichte van de Duitser – de misser in Austin daargelaten – zullen zeker hebben geholpen in de overwegingen van Force India, al zal ook het vertrek van Esteban Gutiérrez uit de F1 meer Mexicaans geld hebben vrijgemaakt voor Pérez.

jm1421no107

Met bekendmaking van Pérez sluit zich ook de laatste mogelijkheid van McLaren om Kevin Magnussen bij Force India te stallen. Het dralen van het team uit Woking betekent dus vrijwel zeker het (voorlopige) einde van de F1-carrière van Magnussen, mocht McLaren voor Jenson Button kiezen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet