WTCC

WTCC: Engstler maakt overstap naar TC3-serie met Volkswagen Golf

141120 Engstler TC3


Afgelopen zondag werd tijdens de officiële persconferentie na afloop van de beide WTCC-races in Macau met een staande ovatie afscheid genomen van Franz Engstler. De Duitse veteraan, die zeven seizoenen lang met zijn eigen BMW-team aan het WK deelnam, maakt voor volgend jaar de overstap naar de nieuwe TC3-serie. Daar zet hij onder de vlag van Team Engstler, uiteraard met ondersteuning van zijn jarenlange trouwe sponsor Liqui Moly, een drietal Volkswagen Golfs in. "Enerzijds is het jammer om het WTCC te moeten verlaten, maar anderzijds is een nieuw project ook wel heel spannend", verklaarde Engstler in Macau tegenover AUTOSPORT.NL. "Bovendien is het project met de Golf de enige toerwagen-activiteit bij Volkswagen Motorsport, zodat we heel wat ondersteuning krijgen."

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Met het verdwijnen van de TC2-divisie uit het WTCC, volgend jaar, moest Engstler noodgedwongen op zoek naar een nieuw speelveld. "Onze sponsor Liqui Moly is een Duitse onderneming en hecht er heel veel waarde aan dat we met een Duitse auto racen. Die optie is er in het WTCC niet meer, zodat we een alternatief zochten. Een paar jaar geleden had ik een keer de mogelijkheid om in het WTCC met een Chevrolet te rijden, dus dat stelde ik aan Liqui Moly voor, wetend dat ik daarmee waarschijnlijk een beter resultaat zou behalen dan met de BMW, maar bij Liqui Moly wilden ze daar niets van weten. 'We zijn tevreden met jou en met wat je doet, dat is belangrijk, en we zijn een Duits bedrijf, dus we willen dat je met een Duitse auto rijdt', was het antwoord."

Drie Engstler-Golfs aan de start
Voor Engstler betekent na vele jaren het afscheid van BMW, althans op mondiaal niveau. Hij zal zijn vertrouwde 320 nog wel blijven inzetten in het ETCC, waar de TC2-auto's nog zijn toegelaten. In de TC3-serie wordt zoals gemeld dus de Golf zijn wedstrijdauto, waarbij de basis vele overeenkomsten vertoont met de SEAT Leon Eurocup-auto. In totaal wil Engstler, zoals het concept van de TC3-serie bepaalt, met drie auto's namens zijn team aan de nieuwe serie deelnemen. "Daarnaast kan ik wat meer tijd besteden aan mijn zoon, die in de karting actief is." Over de namen van de overige teamleden bestaat nog geen zekerheid.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet