DTM

DTM: Spengler op pole na Hitchockachtige kwalificatie

Zelfs Alfred Hitchcock had het scenario niet kunnen bedenken. De Canadees Bruno Spengler pakte op de Nürburgring zijn eerste pole in de allerlaatste sector.

tekst Willem J. Staat

 Spengler NB

Bruno Spengler verkeert in topvorm. Foto: Mercedes Benz.

Spengler in topvorm
Na zijn eerste overwinning op de Norisring pakte de Canadees Bruno Spengler nu zijn eerste pole op de Nürburgring. In het eerste gedeelte van de qualifying was Spengler tweede en de snelste Mercedes-coureur. In het tweede gedeelte wist Spengler zijn tijd te verbeteren en liet 1.24.129 op de klokken noteren. Tijdens de kwalificatie bedroeg het verschil met de top drie slechts 43 duizendste van een seconde.

Bruno Spengler: "Ik heb lang op mijn eerste DTM-pole moeten wachten. De auto deed het erg goed, maar in de eerste twee gedeeltes van de kwalificatie was ik niet erg tevreden over de middelste sector. Maar uiteindelijk wist ik toch een perfecte ronde in een perfecte auto af te leggen. Het team deed een fantastische job, maar ik ben benieuwd wat het weer morgen gaat doen"

De Deen Tom Kristensen greep net naast de pole. Tom Kristensen: "Het was een perfecte kwalificatie waarbij we voor een harde afstelling kozen en dat werkte uitstekend. Ik was ervan overtuigd dat ik in het bezit van de pole was toen het team mij hierover informeerde, maar in de allerlaatste ben ik ze dan toch nog kwijtgeraakt omdat Bruno Spengler plotseling wel heel snel werd. Ik begrijp nog niet hoe hij het gedaan heeft."

Bernd Scheider vertrekt vanaf de derde startplaats gevolgd door de Brit Jamie Green en Martin Tomczyk. Alexandros Margaritis werd van de elfde naar de laatste startplek verbannen omdat hij bij het ingaan van de pits een andere deelnemer in zijn snelle ronde benadeelde. Daardoor staat TME-debutant Nicolas Kiesa op de zestiende startplek en is daarmee de beste 2004-coureur.

Kwalificatieuitslag
1. Bruno Spengler(CDN) Mercedes 1.23.462
2. Tom Kristensen(DK) Audi A4 DTM 1.23.695
3. Bernd Schneider(D) Mercedes 1.23.698
4. Jamie Green(GB) Mercedes 1.23.743
5. Mattias Ekström(S) Audi A4 DTM 1.23.985
6. Stefan Mücke(D) Mercedes 1.24.105
7. Christian Abt(D) Audi A4 DTM 1.24.302
8. Heinz Harald Frentzen(D) Audi A4 DTM 1.24.308
9. Mika Häkkinen(SF) Mercedes 1.24.493
10.Martin Tomczyck(D) Audi A4 DTM 1.24.500
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet