24H Series

Nieuwe 24-uursrace in de 24H Series: Hankook 24H Circuit Paul Ricard (3-5 juli 2015)

Impression 24H SERIES 800pix 750x500

Naast de inmiddels bekende 24-uursraces in Dubai en Barcelona viert in 2015 een derde 24-uursrace première als onderdeel van de 24H SERIES powered by Hankook: de Hankook 24H Circuit Paul Ricard (3-5 juli 2015). De aankondiging van deze wedstrijd in Zuid-Frankrijk, enkele maanden geleden, werd door teams en rijders met veel enthousiasme begroet. Een trip naar Zuid-Frankrijk in de zomer wil immers iedereen wel! "De Hankook 24H Circuit Paul Ricard is de derde 24-uursrace op onze kalender. In Dubai rijden we de meeste uren in het donker, terwijl dit een van de races wordt met de meeste uren bij daglicht", zegt Gerrie Willems namens Creventic. Het Nederlandse bureau treedt op als promotor en organisator van de 24H Series powered by Hankook, in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).

Tekst en foto's: PR

Paul Ricard Circuit 800pix 750x424

Na al races te hebben georganiseerd in de Verenigde Arabische Emiraten, Hongarije, Spanje, Nederland en Italië betreden Creventic en het DNRT nu onbekend terrein met hun eerste race in Frankrijk. "We hebben altijd veel interesse van Franse teams en rijders voor onze races en daarom was het voor ons een logische stap, de mogelijkheden van een race in Frankrijk te onderzoeken", zegt Gerrie Willems. "Het Circuit Paul Ricard heeft fantastische faciliteiten en is met zijn verschillende baanvarianten uitstekend geschikt voor een lange-afstandsrace. Het circuit is ook zeer veilig met grote uitloopstroken. De omgeving met de nabijgelegen Middellandse Zeekust is ook fantastisch, dus alle ingrediënten zijn aanwezig om van deze race een succes te maken."

Poster 24H CIRCUIT PAUL RICARD 800pix 550x777

Na de Hankook 24H Dubai (8-10 januari 2015), de Hankook 12H Italy-Mugello (13-14 maart 2015) en de Hankook 12H Zandvoort (24-25 april 2015) is de Hankook 24H Circuit Paul Ricard de vierde race op de kalender van de 24H Series powerd by Hankook 2015. "We hebben de datum van deze race vroeg in juli gekozen als start van de tweede seizoenshelft van onze serie van zes wedstrijden. Hiermee stellen we teams ook in staat om deel te nemen aan de 24-uursrace op de Nürburgring", zegt Gerrie Willems. "Natuurlijk is die tijd van het jaar ook ideaal om de deelname aan de race te combineren met vakantie in die regio."

Het technisch reglement en de klasse-indeling voor de Hankook 24H Circuit Paul Ricard zijn gelijk aan die van de andere wedstrijden van de 24H Series powered by Hankook. De premium-bandenfabrikant Hankook treedt als titelsponsor en exclusieve bandenpartner op. Commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans, is gepland voor de Hankook 24H Circuit Paul Ricard, evenals live-videostreaming van de volledige wedstrijd en live-timing gedurende het evenement. Meer informatie over de Hankook 24H Circuit Paul Ricard en de andere wedstrijden van de 24H Series powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet