Porsche Cups

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: 991 variant van de 911 GT3 Cup maakt eerste meters in Benelux kleuren

CY7H4946

Na succesvolle introducties in de Porsche Supercup en diverse Porsche Carrera Cup kampioenschappen maakt de GT3 Cup versie van de '991', in 2015 haar debuut in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Het circuit van Zandvoort was het toneel voor de eerste meters van deze schitterende bolide in de kleuren van de snelste Cup van de Benelux.

Tekst en foto's: PR

CY7H4990

Het bekende Nederlandse Porsche team GT3.nl vroeg aan partner Land Motorsport uit Duitsland om een '991' naar de Hollandse duinen te brengen. Ter promotie van de klasse, maar ook om wat indrukken met de Continental banden op te doen, die een zeer tevreden gevoel achterlieten bij zowel rijder als team. "De nieuwe auto is een droom om mee te werken en te rijden", weet teammanager Wolfgang Land te melden, zelf al op diverse plaatsen actief met de '991'. "Betrouwbaar, snel en een zeer spectaculair uiterlijk. Het is super dat deze racewagen nu ook in de Benelux te zien zal zijn!"

CY7H4846

Mede-organisator van de Cup Challenge Benelux, Paul van Splunteren, die in 2015 onder de GT3.nl naam een 991 Cup zal inzetten, deelt het enthousiasme van Land: "De toevoeging van de 991 aan ons kampioenschap is geweldig. Van het aantal volledig nieuwe auto's die wij als organisatie te koop hebben is al een goed deel verkocht. Combineer dat met de betrouwbare 997 Cup, die absoluut nog competitief is en de conclusie is dat seizoen 2015 veelbelovend is.

CY7H4755

Cup Manager Steven Stichelbout beaamt de prognose van Van Splunteren voor 2015 en vult aan: "Graag roep ik ieder op die in Benelux aan GT sport wil doen en aan een nieuwe uitdaging toe is of simpelweg nog niet weet wat de plannen voor 2015 gaan zijn: neem contact met ons op. Wij leggen graag eens vrijblijvend uit wat er gaat veranderen volgend jaar, wat de mogelijkheden zijn en waarom deelname aan de snelste Cup van de Benelux een goed idee is!"


Voor meer informatie:
Steven Stichelbout, Cup Manager Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
steven@gt3cupchallengebenelux.com


CY7H5045

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet