Racing Shows

Racing Shows: Saker primeurs op de Professional Motor Sport World Expo in Keulen

2014 Daphen Gangler
Daphne Gengler gaf een interessante workshop over de 24H Series.

Workshops
Dezer dagen zijn er in Keulen diverse workshops op diverse specifieke gebieden. Zelfs de 24H series beschikte afgelopen donderdag over een workshop met betrekking tot hun kampioenschap, die uitstekend door Daphne Gengler van Creventic verwoord werd. De Nederlandse wedstrijd vindt tijdens het weekend van 23-25 april 2015 plaatsvindt. Interessant is overigens de Class SP4 die openstaat voor elektrische en hybride auto's. "Dit betekent niet dat een auto zoals Nissan ZEOD toegelaten gaat worden. Wij willen dat dit kampioenschap een mix van amateurs blijft waarbij professionals welkom zijn, maar zij dienen zich wel aan te passen" aldus Gerrie Willems van het organiserende Creventic.

2014 Colin Turkington BMW
Eveneens aanwezig was de BTCC BMW 125I van Colin Turkington.

Udo Frey van Nexd eK, tevens nauwe betrokken bij de VLN met Aesthetic Racing gaf een interessante lezing over de arbeidsverhoudingen binnen de racerij, waarbij ook diverse aansprakelijkheidskwesties aan de orde kwamen. Bij een privéteam bijv. is de teammanager in geval van letsel van één van zijn crewleden ook hoofdelijk aansprakelijk. Frey noemde dit een behoorlijke risicofactor voor betrokkenen. Tussen een pitbox en een werkplek bestaat weinig verschil. Sinds een pitbrand bij Phoenix Racing eerder dit jaar ging het ook al eens een keer fout. Nu is er bij elke wedstrijd per pitbox een brandweerman aanwezig. Maar de grootste irritatie is volgens Frey vaak dat sommige teams in een noodsituatie niet exact weten waar hun brandblusser zich bevindt. Daardoor ontstaat vaak chaos. Tussen een werkplaats en een pitbox mag er vervolgens Frey geen verschil bestaan.

2014 Simualtor
De simulatormarkt heeft een enorme vlucht genomen.

Simulators
Ook de markt van Simulators heeft een enorme vlucht genomen. Cruden, voorheen Fokker Aircraft Company en FCS Racing Simulations toonde wel een erg realistische simulator, waarbij de heuse cockpit van een F1 bolide wordt gebruikt en waarbij drie of meerdere beeldschermen worden gebruikt. Zelfs voor de entertainmentindustrie een interessant product zo hoorden wij. En naast de simulators vielen er ook de nodige racezitjes te bewonderen. Bij Corbeau zelfs als bureaustoel te gebruiken.

2014 Corbeau bureaustoelen
Bij Corbeau kun je racseats als bureaustoel kopen. Er hangt echter wel een flink prijskaartje aan.

Interessante gegevens
De Britse Motorsport Industry Association. onthulde nog enkele interessante gegevens. In Engeland wordt per jaar voor 7 Biljoen Britse ponden verkocht, waarvan 4 Biljoen bestemd is voor de export. Alleen al aan Research en Development wordt er per jaar door bedrijven 1 Biljoen geïnvesteerd. En dit is ongeveer 30% van hun omzet. 75% hiervan vindt plaats op Brits grondgebied. Ruim 40.000 mensen werken alleen in Engeland al in de autosport. 25.000 daarvan zijn hoog gekwalificeerde ingenieurs.

2014 Wim Zomer
Wim Zomer van Zomer deed een rebuilt van een 2.5L DTM Mercedes Motor.Zelfs Mercedes mensen waren er enthousiast over.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet