24H Series

Race drie van de 24H SERIES 2015: Hankook 12H Zandvoort (24-25 april 2015)

Startgrid-12H-ZANDVOORT-2014 800pix

Na Dubai en Italië is Nederland de derde stop op de tourneekalender van de 24H SERIES powered by Hankook 2015. Het beroemde Circuit Park Zandvoort, de locatie met de langste autosporthistorie op de kalender, is op 24 en 25 april 2015 opnieuw gastheer voor de Hankook 12H Zandvoort. Het wordt de tweede editie van de lange-afstandsrace voor GT's, toerwagens en 24H Specials. "Zandvoort heeft zich als prachtige aanvulling op ons programma bewezen. Het is een echt rijderscircuit en de unieke locatie aan de Noordzeekust maakt de race voor iedereen tot een bijzonder evenement", zegt Gerrie Willems van Creventic. Het Nederlandse bureau treedt op als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook, in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT). Ook directie en medewerkers van Circuit Park Zandvoort spelen een belangrijke rol bij het succes van de Hankook 12H Zandvoort.

Tekst en foto's: PR

Start-12H-ZANDVOORT-2014 800pix

Voor Creventic en het Dutch National Racing Team, beide in Nederland gehuisvest, is het evenement op Zandvoort een thuiswedstrijd. "We wilden al lange tijd een evenement in eigen land organiseren. Voor dit project hebben we de handen ineengeslagen met Circuit Park Zandvoort en zo kon dit jaar onze droom worden gerealiseerd", vertelt Gerrie Willems. "De eerste editie van de race was een groot succes. De strijd was spannend, het weer was prachtig en iedereen genoot met volle teugen van de prijsuitreiking met barbecue en strandparty op zaterdagavond na de race. We houden ook voor volgend jaar vast aan het concept met de vrije training, de kwalificatie en de eerste drie uren van de race op vrijdag en de resterende negen uren van de wedstrijd op zaterdag, met daartussen een parc fermé-regeling. Dit jaar hadden we een inschrijflijst met 52 teams en we hopen dat we dat volgend jaar kunnen overtreffen."

Poster-Hankook-12H-ZANDVOORT-2015 800pix

Met vele snelle bochten en volop hoogteverschillen dankzij de fraaie ligging in de duinen behoort Zandvoort tot de uitdagendste circuits van Europa. Vele coureurs noemen Zandvoort als hun favoriete circuit, handig gelegen binnen een uur rijden van Amsterdam met zijn internationale luchthaven met verbindingen over de hele wereld. De nabijgelegen steden Amsterdam en Haarlem, waarvan laatstgenoemde meerdere malen is gekozen als favoriete winkelstad van Nederland, zijn zeker een bezoek waard. Ook Zandvoort zelf heeft heel wat te bieden met trendy beachclubs en volop hotels en restaurants.

Met dezelfde reglementen als bij de andere wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook staat de Hankook 12H Zandvoort open voor alle GT's, toerwagens en 24H Specials tot en met GT3-niveau. Voor alle auto's bedraagt het inschrijfgeld 3.500 Euro. De premium-bandenfabrikant Hankook treedt wederom als titelsponsor en exclusieve bandenpartner op.

Radiolemans com-at-12H-ZANDVOORT-2014 800pix

Commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans, is gepland voor de Hankook 12H ZANDVOORT, evenals live-videostreaming van de volledige wedstrijd en live-timing gedurende het evenement. Meer informatie over de Hankook 12H Zandvoort en de andere wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet