Belcar

BRCC: GT3 in de ban bij Belgian Racing Car Championship. GT4 de nieuwe norm

foto gt brcc

"Sinds het bekendmaken van de wens van Kronos Events om het BRCC in 2015 te linken aan andere series, werd al te gemakkelijk juiste informatie en geruchten door elkaar gehaald," stellen Jean-Pierre Mondron en Marc Van Dalen, de verantwoordelijken van Kronos Events. "De voorbije weken hebben wij hard gewerkt aan een kalender voor het seizoen 2015 en hebben wij geluisterd naar de ploegen die interesse toonden voor ons kampioenschap."

Tekst: PR

Hoewel sommigen al geloofden dat het BRCC op verdwijnen staat of de Belgische connectie zou opgeven, zijn de promotoren vastbesloten om door te zetten. "Er komt een BRCC in 2015, laat dat duidelijk zijn,"zegt Marc Van Dalen. "Het merendeel van de races zal plaatsvinden in België of op circuits dichtbij de landsgrenzen. En het gaat wel degelijk over een Belgisch Kampioenschap, met de nadruk op endurance-races, zoals in 2014."

Na geluisterd te hebben naar zowat alle betrokken partijen, hebben Jean-Pierre Mondron en Marc Van Dalen beslist, in akkoord met RACB Sport, om de technische regels aan te passen. "Wij geven er de voorkeur aan om het BRCC voortaan open te stellen voor auto's van de categorieën Cup en Trophy", legt Jean-Pierre Mondron uit. "Rekeninghoudende met de economische situatie, zijn wij van oordeel dat het verstandiger is om te kiezen voor minder dure auto's. De GT3 blijft de absolute topklasse, maar deze auto's vereisen te belangrijke budgetten en dat is in België niet meer haalbaar. De Porsches 991 of 997 Cup, maar ook Ferrari 458 Challenge zijn evenzeer aantrekkelijke bolides maar een stuk minder duur om ermee te racen. Dat is ook de reden waarom wij de Trophy behouden, waarin wordt gereden met de kleinere GT's van de klasse GT4."

In afwachting van het bekendmaken van de kalender, werkt men bij Kronos Events ook aan een betere promotie van het kampioenschap. "Michelin blijft onze meest trouwe partner. En uiteraard gaan wij verder met het verbeteren van de uitstraling voor het BRCC in de media en op de sociale netwerken. Laat ons over één zaak duidelijk zijn: wij zijn nog steeds gemotiveerd om onze teams en rijders een aantrekkelijk product voor te stellen voor het seizoen 2015!"

Na het afsluiten van het seizoen 2014, ziet het er naar uit dat het BRCC ook in 2015 van zich zal laten horen en dat is alvast positief nieuws.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet