24H Series

24H SERIES powered by Hankook groeit snel met internationale status

Start 12H ZANDVOORT 2014 800pix

Na de aankondiging dat de 24H SERIES powered by Hankook een volledige internationale serie met kampioenschapsstatus wordt, waarvoor de aanvraag is ingediend bij de FIA, hebben al tal van teams hun interesse kenbaar gemaakt om er in het eerste seizoen bij te zijn. "Natuurlijk houden we vast aan onze filosofie van twaalf- en 24-uursraces, vooral gericht op amateurrijders en -teams met en grote verscheidenheid aan automerken en types, gebaseerd op een duidelijk reglement, waarbij veiligheid voorop staat", zegt Gerrie Willems van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau treedt in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT) op als organisator en promotor van de 24H SERIES powered by Hankook. "Natuurlijk zijn ook semi-professionele en professionele teams en coureurs welkom, maar ze moeten zich aanpassen aan het karakter van de 24H SERIES en ze moeten de amateurcoureurs op het circuit respecteren."

Tekst en foto's: PR

Pitlane 24H DUBAI 2014 800pix

Het doel van de 24H SERIES powered by Hankook is om teams en coureurs de mogelijkheid te bieden, op aantrekkelijke, FIA-goedgekeurde circuits over de hele wereld te kunnen racen tegen relatief lage en betaalbare kosten. In de serie kunnen coureurs tegen andere rijders van over de hele wereld de strijd aanbinden met tal van verschillende auto's: GT's, toerwagens en 24H-specials, inclusief silhouet-auto's. "We hebben bij de FIA een aanvraag ingediend voor erkenning als een 'FIA International Series' van de categorie 4 met brons-status", verklaart Gerrie Willems. "Dat betekent dat rijders al met een internationale D-licentie kunnen deelnemen. We hebben ook de mogelijkheid aangevraagd om voor sommige races met een nationale EU-licentie te kunnen inschrijven. De beslissing daarover wordt binnen afzienbare tijd verwacht en deze zullen we dan bekendmaken." Het reglement van de 24H SERIES powered by Hankook, onder voorbehoud van goedkeuring door de FIA, is al te vinden op www.24hseries.com.

Meerdere titels te winnen
Wanneer de 24H SERIES powered by Hankook voor 2015 als internationale serie door de FIA wordt goedgekeurd, kunnen de organisatoren hiermee ook punten voor elke wedstrijd toekennen. Naast een rijderskampioenschap introduceert CREVENTIC ook een teamklassement. Hiermee wordt het potentieel van teams duidelijk gemaakt, zelfs wanneer ze aan de diverse races met wisselende rijders deelnemen. Bovendien wordt er, rekening houdend met het groeiend aantal dames in de races, een speciale Ladies' Cup in het leven geroepen om ook hun prestaties extra te belonen.

Als officiële titelsponsor en exclusieve bandenpartner levert de premium-bandenfabrikant Hankook de banden voor alle deelnemende auto's in de wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook. CREVENTIC zorgt ook voor zoveel mogelijk aandacht voor de races in de media. Zo is bijvoorbeeld TV-uitzending van een samenvatting gepland na alle wedstrijden.

Nightshot 24H DUBAI 2014 800pix

De tiende editie van de Hankook 24H DUBAI wordt voor het eerst 24 uur lang live uitgezonden, inclusief onboard-beelden en commentaar van het team van Radio Show Limited, bekend van Radio Le Mans. Uiteraard zijn er ook regelmatige updates, foto's, video's en uitslagen via de diverse online-kanalen zoals de speciale website live.24hseries.com, Facebook (24H Series) en Twitter (@24HSeries). Nadere informatie over de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden via: www.24hseries.com.

De kalender van de 24H SERIES powered by Hankook 2015:
8-10 januari 2015: Hankook 24H DUBAI
13-14 maart 2015: Hankook 12H ITALY-MUGELLO
24-25 april 2015: Hankook 12H ZANDVOORT
3-5 juli 2015: Hankook 24H Circuit PAUL RICARD
4-6 september 2015: Hankook 24H BARCELONA
2-3 oktober 2015: Hankook 12H HUNGARY

Start 24H BARCELONA 2014 800pix

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet