Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Nog dit jaar DJR/Penske start voor Marcos Ambrose in Sydney!

Direct na de NASCAR Finale eind november in Homestead Miami zal Marcos Ambrose terugvliegen naar Australië om zich voor te kunnen bereiden op zijn eerste V8 Supercardeelname sinds 2005. Het DJR/Penske Team heeft Ambrose voor de laatste wedstrijd in Sydney als een wildcard ingeschreven.

Tekst Willem J. Staat
Foto DJR/NASCAR

ef0be039-58b0-4733-a4b2-c0ea471bfd5f
DJR/Penske zet tijdens het slotweekend van de V8 Supercars in Sydney al een auto in voor Marcos Ambrose. Die gaat door Indycar monteurs gerund worden. De laat gaat dus flink omhoog. Het zou ons niet verbazen dat werkeloze F1 Marussia en Caterham monteurs downunder hun heil gaan zoeken. De lat gaat enorm omhoog in 2015 door de komst van Penske.

Nog dit jaar DJR/Penkse start voor Marcos Ambrose in Sydney
Marcos Ambrose zal nog dit jaar terugkeren in de V8 Supercars. Voor de allerlaatste wedstrijd tijdens het 5-7 weekend in Sydney heeft het team van DJR/Penske een auto voor Ambrose ingeschreven. De NASCAR-rijder zal kort tevoren op het circuit van Lakeside testen. Hoewel er aan deze test beperkingen verbonden zijn, is het doel om Marcos zich in deze auto op zijn gemak te laten voelen, aldus een Penske woordvoerder. Tevens is deze test een shakedown van het chassis waarmee Ambrose in het seizoen 2015 zal uitkomen. Het door Pace Innovations gebouwde chassis moet nog door de V8 Supercarorganisatie gekeurd worden maar de verwachting is dat dit geen problemen zal opleveren. Overigens heeft dit chassis de laatste maanden in de werkplaats van Team Penske in Charlotte doorgebracht.... Dat DJR/Penske er alles aangelegen is om te scoren is duidelijk. Speciaal voor dit project heeft men aantal geroutineerde Indycar-monteurs voor dit project vrijgemaakt. Zij krijgen de kans om met de V8 Supercars kennis te maken. Eind augustus 2015 zullen er door Team Penske eveneens een aantal geroutineerde mensen vrijgemaakt worden ter voorbereiding van de Pirtek Endurance Cup, die dit weekend werd afgesloten. Bij DJR/Penske is men nog op zoek naar een jonge tweede ervaren rijder. Een rookie zal dit zeker niet zijn. Roger Penske wil direct resultaat zien.

3380bcdd-b95d-4378-b2bf-89e47ef42408
Marcos Ambrose maakte in NASCAR kennis met teambaas Roger Penske. De voormalige concurrenten hebben nu de handen ineengeslagen voor een uitermate sterk project.  
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet