Formule 1

Formule 1: Caterham en Marussia slaan twee Grands Prix over

Caterham en Marussia

Het gaat niet goed met de achterhoedeteams in de Formule 1. Zowel het team van Caterham als dat van Marussia zal niet aan de start verschijnen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, volgende week in Austin, en die van Brazilië, de week erna. Daarmee staan er voor het eerst sinds Monaco 2005 slechts 18 auto's aan de start. In onderlinge afspraken tussen de teams is vastgelegd dat een team in één seizoen maximaal drie races mag missen zonder consequenties.

Tekst: Daan Jeuken. Foto: Caterham

Puinhoop bij Caterham
Bij het team van Caterham is het de grootste chaos. Eerder dit jaar kocht een consortium onder de naam Engavest het team over van de Maleisische zakenman Tony Fernandes. De twee partijen kwam daarna echter in de clinch; de nieuwe eigenaren riepen dat Fernandes zijn aandelen weigerde over te dragen, Fernandes riep op zijn beurt dat er nog niet was betaald. Om de impasse te doorbreken is het team nu overgedragen aan de curator en wordt er gezocht naar een nieuwe koper. Omdat in alle rust te doen heeft het team goedkeuring gekregen om de trip naar Noord- en Zuid-Amerika (voor de races in de VS en Brazilië) over te slaan. De toekomst van het achterhoedeteam lijkt echter nog steeds aan een zijden draadje te hangen.

Onduidelijkheid bij Marussia
Het terugtrekken van Marussia is grotere verrassing dan dat van Caterham – de grootste zorg van het Russische team leek de gezondheid van Jules Bianchi te zijn. Dat het tweede achterhoedeteam, dat dit jaar wel voor het eerst een puntje haalde, het financieel ook moeilijk had, was een publiek geheim, maar met deze afmelding blijkt de nood toch hoger dan velen dachten. Over de exacte reden is dan ook niets bekendgemaakt, behalve dan dat Bernie Ecclestone bevestigde dat ook Marussia de oversteek niet gaat maken.

Reacties

    • 1
    • 0
     
    Anonieme gebruiker 26 oktober 2014 08:58

    Ach ach jongens en meisjes.... Maak nou achterhoed teams met 1 overjarige auto van de top teams en laat die mee tellen bij de constructeurs uitslagen... Altijd het wiel compleet zelf uitvinden in dit Formule 1 veld is niet te betalen... Groetjes André

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet