24H Series

Jubileum in stijl: tiende editie Hankook 24H DUBAI (8-10 januari 2015)

Start-24H-DUBAI-2014 800pix

Het aftellen voor de tiende editie van de Hankook 24H DUBAI, de originele lange-afstandsrace voor GT's, toerwagens en 24H Specials in het Midden-Oosten, is begonnen. Van 8 tot en met 10 januari 2015 is het Dubai Autodrome opnieuw de locatie voor wat inmiddels voor teams en rijders van over de hele wereld de traditionele start van het nieuwe autosportjaar is geworden. De race van komend jaar wordt een bijzonder evenement, want het is niet alleen de tiende editie, maar tevens de seizoensouverture van de uit zes races bestaande 24H SERIES powered by Hankook als officiële internationale serie, waarvoor goedkeuring van de FIA is aangevraagd.

Tekst en foto's: PR

Start 24HDUBAI2014 Dubai-Autodrome

240 Poster-24H-DUBAI-2015Er is volop belangstelling voor de race, zoals blijkt uit het aantal van bijna 90 teams op de voorlopige inschrijflijst. Last-minute-inschrijvingen om deel uit te kunnen maken van het internationale veld zijn echter nog steeds mogelijk. "Door de karakteristiek en de lay-out van het Dubai Autodrome kunnen we een groot veld laten deelnemen. Bovendien leert de ervaring van de afgelopen jaren dat er altijd op het laatste moment nog wat wijzigingen in her veld zijn, dus we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat teams die bij ons willen racen, dat ook kunnen doen. Ze moeten echter wel snel reageren", benadrukt Gerrie Willems van Creventic, promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).

Een van de kenmerken van de Hankook 24H DUBAI die bij teams en rijders zeer in de smaak valt, is het feit dat Creventic voor de volledige logistiek zorgt. Standaard transport van raceauto en materiaal vanuit Rotterdam naar Dubai en terug is inbegrepen in het inschrijfgeld. Ook kan worden voldaan aan speciale transportwensen. Containers worden eind november ingeladen, het retourtransport komt begin februari weer aan. Creventic en de officiële logistiekpartner Eimskip zorgen voor het transport, douaneformaliteiten en aanlevering van de containers in het rennerskwartier van het Dubai Autodrome, waar de containers direct achter de pitboxen van de teams worden geplaatst. Na aankomst kunnen teamleden dan de containers openen en direct beginnen met het inrichten van hun pitbox. Tot de andere diensten die Creventic aanbiedt, behoort catering van topniveau voor teamleden en gasten op het circuit en op maat gemaakte reisarrangementen op diverse prijsniveaus.

Finish-24H-DUBAI-2014

Om het tienjarig jubileum van de race in stijl te vieren, wordt deelname aan de traditionele 'Welcome Party' met barbecue in het rennerskwartier van het Dubai Autodrome op woensdagavond gratis aan alle rijders, teamleden en gasten aangeboden. Een band zal voor livemuziek zorgen en er worden zo'n 1.000 gasten verwacht om het evenement in een plezierige en internationale sfeer te laten beginnen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet