DRDO

DRDO: 28 oktober superspannende finale Dutch Race Driver Organisation

drdoavond1

De Dutch Race Driver Organisation maakt zich op voor een enerverende finale. Op dinsdag 28 oktober wordt op Circuit Park Zandvoort beslist wie kampioen worden in de BMW M3 Cup en de klassen Specials en Specials Plus. De onderlinge verschillen zijn minimaal. Naast de koplopers Herman Peene en Dennis van der Linden zijn er nog drie serieuze kanshebbers op het kampioenschap van de BMW M3 Cup. Ook in de klassen Specials en Specials Plus is de titelstrijd nog helemaal open. De finale van de DRDO wordt traditioneel deels in het donker verreden. Kom kijken, de toegang is gratis!

Tekst en foto's: PR

Na zes van de zeven evenementen van de DRDO is alleen de titelstrijd in de Dieselklasse beslist. Marloes Dijkhuis verzamelde in de eerste twaalf races voldoende punten om haar tweede kampioenschap in de DRDO voortijdig veilig te stellen. Tijdens de voorlaatste races, op TT Circuit Assen, eindigde ze met haar BMW 120d als tweede en derde. Dat was meer dan genoeg voor het kampioenschap.

lindenpeene

BMW M3 Cup: Wauw!
Herman Peene en Dennis van der Linden namen op TT Circuit Assen de eerste plek in de tussenstand van de BMW M3 Cup over van Ziad Geris. Het duo eindigde twee keer als tweede, Geris moest genoegen nemen met een vijfde en een zesde plaats. Herman en Dennis gaan met welgeteld één puntje voorsprong op Ziad de finale in. Er zijn meer grote kanshebbers op de titel. Marc Dijkhuis behield de aansluiting met de kop, mede dankzij een zege in Drenthe. Hij heeft acht punten achterstand op het leidende duo. Menno van de Grijspaarde is met elf punten achterstand de nummer vier in het tussenklassement. Er zijn op 28 oktober 40 punten te verdienen, dus ook hij is allesbehalve kansloos.
Marc Dijkhuis begint met een prettig voordeel: hij heeft de minste successeconden verzameld. Van der Linden en Peene moeten in de eerste race maar liefst 20 seconden langer in de pits stilstaan, zij zijn ook op het gebied van successeconden de nummers één.

vansteen

Specials: Heftig!
Het duel om het kampioenschap in de klasse Specials is niet minder spannend. Raimond van Steen (BMW Compact) komt als klassementsaanvoerder naar Circuit Park Zandvoort. Zijn marge op tweede man Egbert Ellenkamp (BMW Compact) blijft beperkt tot twee puntjes. Tijmen Heino maakt ook nog een kansje met zijn Suzuki Swift, maar met zijn achterstand van 31 punten op Raimond moeten er wel hele gekke dingen gebeuren voordat de jongste deelnemer van de DRDO met de titel aan de haal gaat.
Raimond en Egbert hebben beiden 160 successeconden verzameld, dus ze beginnen met gelijke kansen aan de eerste race.

alexanderberger
Alexander Berger

Specials Plus: Hoogspanning!
In de klasse Specials Plus gaan de BMW 130i-coureurs Alexander Berger en Cas Renders onderling uitmaken wie tot kampioen wordt gehuldigd. Berger heeft zeven punten meer dan zijn teamgenoot bij het team Day V Tec, daarnaast heeft hij vijf successeconden meer verzameld. Net als bij de andere klassen speelt ook in de klasse Specials Plus de invallende duisternis een rol.

drdoavond2

Welke coureur is de snelste op het moment dat het donker wordt op Circuit Park Zandvoort? Collé Rental & Sales zorgt weliswaar weer voor verlichting van een deel van het circuit, maar dat voorkomt niet dat de omstandigheden toch compleet anders zijn.

marloesdijkhuis

Kom kijken!
Het programma begint op dinsdag 28 oktober rond kwart over vijf met de vrije training, de eerste race gaat om kwart voor zeven van start. De toegang en parkeren is gratis. Kom dus naar Circuit Park Zandvoort om de ontknoping van de kampioenschappen mee te maken. Iedereen met een racelicentie of raceplannen is meer dan welkom om kennis te maken met de DRDO. Vanaf 21 april 2015 ben je welkom om deel te nemen aan het nieuwe raceseizoen.

Kalender 2015
De DRDO racekalender 2015 is al bekend. De DRDO rijdt, net als dit jaar, op drie verschillende circuits. Naast vijf evenementen op thuiscircuit Circuit Park Zandvoort komt de klasse in actie op de circuits van Zolder en Assen.

21 april Circuit Park Zandvoort
5 mei Zolder (B)
26 mei Circuit Park Zandvoort
16 juni Circuit Park Zandvoort
25 augustus Circuit Park Zandvoort
27 september TT Circuit Assen
27 oktober Circuit Park Zandvoort

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet