Diversen

Div: Bridgestone lanceert autosportprogramma voor 2005

Formule 1 en IndyCar-races vormen in 2005 de belangrijkste betrokkenheid in de internationale auto- en motorsport voor de Bridgestone Group. Bridgestone-banden brachten Michael Schumacher en Ferrari vorig jaar de wereld-kampioenschapstitels bij de coureurs en de constructeurs. Bridgestone begint het seizoen 2005, bestaande uit 19 races, met een totaal van 94 F1 overwinningen, de bandenfabrikant is dan ook op jacht naar haar 100e zege. Bridgestone zal banden leveren aan Ferrari en twee andere F1 teams, die elk met twee auto’s aan de start zullen verschijnen. Eén van de coureurs is onze landgenoot Christijan Albers in een Minardi F1.

In de nieuw gevormde GP2 raceserie zullen alle deelnemers uitkomen op Bridgestone-banden. Deze raceklasse is een ideale kweekvijver voor veelbelovende, toekomstige F1 coureurs en bestaat uit twaalf races.
Tevens zal Bridgestone doorgaan met het leveren van alle banden - onder de merknaam Firestone - aan de Indy Racing League (IRL). Veder zal Bridgestone wederom de Bridgestone Indy Japan 300 mijl sponsoren, het enige evenement buiten Amerika. Dit evenement, de vierde race op de IRL kalender, vindt plaats op zaterdag 30 april op de Twin Ring Motegi racebaan in de provincie Tochigi. Dit IRL kampioenschap, dat voor de 17e maal wordt verreden, heeft zowel een straatrace als wedstrijden op racecircuits. Het kampioenschap gaat op 7 maart van start in Miami.

De Champ Car World Series maakt wederom exclusief gebruik van Bridgestone-banden. Het kampioenschap bestaat uit veertien races.
In het Japanse Formula Nippon kampioenschap, de belangrijkste raceserie in Japan, wordt ook al uitsluitend en dus exclusief gebruik gemaakt van banden van Bridgestone.
Op de Formula Nippon racekalender staan dit jaar negen evenementen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet