Clio Cup

Winst en titel voor Sebastiaan Bleekemolen in Clio Cup Benelux op Zandvoort

1413740827-191014 tb sb pc

Sebastiaan Bleekemolen heeft op Circuit Park Zandvoort met een overwinning in de eerste wedstrijd van de Finaleraces de titel in de Clio Cup Benelux op zijn naam geschreven. Met zijn zege kreeg de vierde Clio-titel voor de rijder van Team Bleekemolen nog meer glans. Ook de andere Team Bleekemolen-rijders scoorden meer dan uitstekend. Melvin de Groot eindigde in de eerste wedstrijd op plaats twee en zag een fraaie inhaalrace later op de dag beloond met plaats vier. Loris Hezemans pakte een derde en tweede plaats waardoor het podium in race één zelfs volledig door rijders van Team Bleekemolen werd bezet. Michael Bleekemolen eindigde in race twee met een derde plaats op het podium, na in race één als vierde te zijn afgevlagd. "Met de titel ben ik heel erg blij, zeker omdat ik ook nog een race gemist heb dit jaar. Het hele team heeft super gepresteerd, waarbij Melvin me in de eerste race natuurlijk geweldig geholpen heeft", aldus een breed lachende Sebastiaan Bleekemolen na het fraaie Zandvoortse raceweekend.

Tekst en foto's: PR

Het afsluitende weekend van de Clio Cup Benelux werd verreden tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. Voor Sebastiaan Bleekemolen stond er veel op het spel, want omdat hij door andere raceverplichtingen de vorige ronde op Spa-Francorchamps had moeten missen, was zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap op Niels Langeveld teruggelopen tot acht punten. In de kwalificatie werkten de Team Bleekemolen-rijders goed samen en dat wierp meteen zijn vruchten af. Sebastiaan Bleekemolen pakte voor beide wedstrijden de poleposition, goed voor twee extra punten in het kampioenschap. Met zijn teamgenoten Melvin de Groot op twee, Loris Hezemans op drie en Michael Bleekemolen op vier, wist Sebastiaan zich in de eerste race in de rug gedekt, zeker omdat Langeveld niet verder was gekomen dan plaats vijf.

1413740792-191014 tb sb

Zegetocht
De eerste race over dertig minuten werd een ware triomftocht voor Team Bleekemolen. Vanaf de start pakte Sebastiaan Bleekemolen de leiding en reed samen met De Groot van de concurrentie weg. Nadat het tweetal even van positie was gewisseld, noteerde Sebastiaan Bleekemolen de snelste rondetijd, goed voor weer een extra punt in het kampioenschap. In de slotfase toonde De Groot de teamgeest binnen de equipe door Sebastiaan Bleekemolen weer langs te laten, waardoor hij maximaal kon scoren. Omdat Langeveld bleef steken op plaats zeven, pakte Sebastiaan Bleekemolen genoeg punten om met een voorsprong van 22 punten de laatste race in te gaan. Met daarin nog 21 punten te vergeven, was de Clio Cup Benelux-titel voor Sebastiaan Bleekemolen een feit, de vierde Clio-titel uit zijn toch al zo succesvolle carrière. Achter De Groot stelden Hezemans en Michael Bleekemolen de plaatsen drie en vier veilig en daarmee was de volledige top vier een Team Bleekemolen aangelegenheid.

1413740775-191014 tb r1 podium

Zeer tevreden
Uiteraard was Sebastiaan Bleekemolen meer dan tevreden met zijn titel en het teamresultaat. "De baan was erg glad waardoor het lastig rijden was. Toen ik een keer dwars ging, kon Melvin er langs. In de slotfase was ik sneller en reed het gaatje dicht. Uiteraard was het super dat hij opzij ging, want daardoor was de titel meteen al veilig. Je weet nooit wat er in race twee kan gebeuren. Maar naast Melvin hebben ook Loris en Michael het uitstekend gedaan. In je eerste jaar op het podium eindigen is heel knap. Mijn vader had bij eerdere races te kampen met een storing in zijn auto. Dat probleem is opgelost en je ziet dat hij er meteen helemaal bij zit, ook heel knap", aldus de kersverse kampioen.

Geen remmen
De tweede race kende voor Sebastiaan Bleekemolen een geheel ander verloop. Op een tweede plaats achter Langeveld rijdend, trapte hij plotseling door zijn rem. "Ik rook al koelwater toen ik bij het aanremmen voor de Tarzanbocht opeens geen remdruk meer had en tegen de achterkant van Langeveld aan reed. Ik had even daarvoor al een gaatje laten vallen om zo de snelste rondetijd te kunnen zetten, goed voor een punt. Ondanks het probleem wilde ik hoe dan ook de race uitrijden, want dat levert ook punten op. Met een paar pitstops en zonder remmen lukte dat net. Het bleek namelijk dat er wellicht nog een rijder uit de uitslag van race één gehaald kan worden, daardoor zou Langeveld een positie opschuiven en dan kunnen de punten voor de snelste ronde en het uitrijden heel belangrijk zijn", aldus een opgeluchte kampioen na afloop. Door deze punten kan er nu niets meer gebeuren en is de vierde Clio-titel van Sebastiaan Bleekemolen zeker.

1413740808-191014 tb lh

Podium
De andere Team Bleekemolen-rijders namen de honneurs echter uitstekend waar. Hezemans en Michael Bleekemolen vochten een mooie strijd om plaats twee uit en stelden daarmee opnieuw twee podiumposities veilig. De Groot spinde in de eerste bocht, kon zijn race op een veertiende plaats vervolgen, maar reed een formidabele inhaalrace die hem uiteindelijk in de slotronde alsnog de vierde plaats opleverde. Met deze punten eiste De Groot in de eindstand van het kampioenschap de derde plaats voor zich op. Met een zesde en zevende plaats eindigden ook Hezemans en Michael Bleekemolen in de top zeven van het kampioenschap.

1413740822-191014 tb mb

Jeroen Bleekemolen ook op podium in de Blancpain Sprint Series
Op het Belgische Circuit van Zolder kwam Jeroen Bleekemolen in actie in de Blancpain Sprint Series met de Lamborghini Gallardo FL2 GT3 van GRT Grasser Racing Team. In de kwalificatierace op zaterdag nam Bleekemolen de start vanaf de tweede positie voor zijn rekening en bracht de snelle Lamborghini ook op deze plaats terug naar de pits voor de verplichte stop. Daar verloor de equipe echter een plaatsje waardoor zijn Oostenrijkse teamgenoot Hari Proczyk als derde de finish passeerde. De hoofdrace verliep voor Jeroen Bleekemolen zelfs nog iets beter want nu kon hij samen met zijn teamgenoot beslag leggen op plaats twee. In de tussenstand van het kampioenschap bezet Jeroen Bleekemolen met nog één race te gaan ook de tweede positie.

Clio Cup Benelux, Finaleraces Circuit Park Zandvoort
Race 1: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 13 ronden; 2. Melvin de Groot, op 0.421; 3. Loris Hezemans, op 4.281; 4. Michael Bleekemolen, op 5.393; 5. Niels Kool, op 5.652.

Race 2: 1. Niels Langeveld 16 ronden; 2. Loris Hezemans, op 5.392; 3. Michael Bleekemolen, op 6.946; 4. Melvin de Groot, op 14.412; 5. Jan Muys, op 14.596; 20. Sebastiaan Bleekemolen, op 3 ronden.

Eindstand kampioenschap:
1. Sebastiaan Bleekemolen 206 punten; 2. Niels Langeveld 199; 3. Melvin de Groot 167; 4. Marcel Dekker 152; 5. Régis Gosselin 126; 6. Loris Hezemans 108; 7. Michael Bleekemolen 107.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet