Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Overwinning voor De Graaff-Van der Zwaan bij GT-race Supercar Challenge, eerste kampioenen GT-divisies bekend



assen -zaterdag-7

In de GT-divisie had Rob Wheldon de beste start. De Radical-coureur kon zijn eerste plaats behouden en had meteen een flinke voorsprong ten opzichte van zijn concurrenten. Craig Wilkens lag in de beginfase op de tweede plaats, voor Henk Thuis en Pierre Etienne Bordet. Patrick van Glabeke had een minder goede start en verloor in de eerste ronde veel tijd.

Rob Wheldon kon in de eerste ronden flink uitlopen op zijn concurrenten en was zelfs in gevecht met enkele rijders uit de snellere Super GT-divisie. Achter Wheldon waren Craig Wilkens en Henk Thuis ondertussen fel in gevecht. Wilkens lag op die tweede positie maar Henk Thuis zette de Viper-coureur onder zware druk. Na vier ronden lukte het Thuis dan ook om Wilkens te verschalken. Thuis bouwde daarna en flinke voorsprong op ten opzichte van Craig Wilkens, die op zijn beurt ook een ruime voorsprong had op achtervolger Patrick van Glabeke.

assen -zaterdag-5

Na de pitstops lag Henk Thuis op de eerste positie, gevolgd door teamgenoot Rob Wheldon. Achter Wheldon lag Viron op positie drie en Aaron Scott op plaats vier. Frédérique Jonckheere lag op de vijfde positie.

Henk Thuis lag na de pitstops lang op de eerste positie en deed zijn uiterste best om die eerste positie e behouden. Rob Wheldon was echter ook na de pitstops snel onderweg en reed de achterstand langzaam dicht. In de laatste ronden lukte het Wheldon zelfs nog op de eerste plaats van teamgenoot Thuis af te pakken. "Het was hard werken in de Radical", vertelde Wheldon achteraf. "In de beginfase probeerde ik de rijders uit de Super GT-divisie bij te houden, maar hun auto's hebben zoveel vermogen dat dat eigenlijk niet te doen was. Maar verder was het een mooie race."

assen -zaterdag-9

Achter beide Radical-coureurs ging de derde plaats naar Craig Wilkens en Aaron Scott. Patrick van Glabeke en Frédérique Jonckheere eindigden uiteindelijk op positie vier en pakten daarmee genoeg punten om zich te mogen kronen tot de nieuwe kampioenen van de GT-divisie de Supercar Challenge powered by Pirelli!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet