Acceleration 14

Acceleration: Nederlandse nieuwkomers bij ACCELERATION in Assen

FB Nigel Melker FA1 Z6O0794

Nigel Melker (FA1) en Danny van Dongen (MW-V6) zijn ondertussen bekende namen bij ACCELERATION 2014. Maar tijdens de seizoensfinale in Assen sluiten er nog veel meer Nederlandse rijders aan in alle drie de raceklassen die bij het internationale race-evenement horen. Zo hebben we Bas Schouten, voormalig KNAF Talent First, die zijn debuut maakt in de 550 pk sterke FA1.

Tekst en foto's: PR

"Geweldig!" riep Bas, toen de deal werd bevestigd. "Het geluid, de krachten, die FA1 is echt fantastisch. Er wordt serieus hard in gereden en een goede ronde duurt maar een seconde of 5 langer dan in een Formule 1 auto." Ook Jeroen Mul is te zien bij de FA1's. De formulewagens starten hun eerste race van het weekend in Assen op zondag 19 oktober om 10:50. Nigel Melker, leider van het kampioenschap, start de eerste race van pole position. Dani Clos (ESP) start de tweede en laatste race op het TT circuit vanaf de eerste plek. Deze race start om 15:05.

In de MW-V6 Pickup Series rijden namen als GP2 coureur Daniel de Jong, Joel Affolter, Herman Peene en Niels Bouwhuis. Bert de Heus rijdt normaal gesproken met zijn Viper in de GT Divisie van de Supercar Challenge – die dit weekend ook zijn seizoensfinale beleeft in Assen – maar probeert dit weekend de MW-V6.

FB podium pick up Z6O2388

De eerste race is inmiddels verreden en gewonnen door Danny van Dongen. "Het was niet zo makkelijk. Ik kon bij de eerste ronde de leiding overnemen en dacht toen Daniel de Jong kon super goed volgen en haalde me in de 5e ronde in. Toen waren de rollen omgedraaid en kon ik hem volgen. Hij maakte een foutje, waar ik van kon profiteren en richting de winst rijden", vertelt van Dongen.

FB Pick up Danny van Dongen en Daniel de Jong Z6O2333

Daniel de Jong startte dus van pole position en vertelt: "De snelheid zat er goed in. Tijdens de kwalificatie was het al een strijd tussen Danny en mij en tijdens de race dus weer." Morgen starten beide heren weer vanaf de eerste rij. "Ik denk dat het weer heel spannend wordt. Onze banden zijn al een beetje oververmoeid en we moeten er nog twee races op rijden. Wellicht gebeurt er precies hetzelfde als vandaag, maar dan hoop ik wel andersom", sluit De Jong af.


FB Podium race 2 Z6O2444

Ook bij de Legend SuperCup was de strijd groot op het 4,5 kilometer lange circuit. Ferry Monster, die beide races in de Legend SuperCup won: "Ik startte de tweede race vanaf P8, wat niet zo'n goede uitgangspositie was. Ik heb elke ronde een plaats gepakt en uiteindelijk belandde ik in een strijd met Maik Barten (NLD) en Davit Kajaia (GEO), waar ik vanmorgen ook mee op het podium stond. Het is in deze klasse echt stuivertje wisselen en het ligt eraan wie er de een na laatste ronde op kop ligt wie uiteindelijk gaat winnen."

De slotdag van het ACCELERATION weekend in Assen begint morgen om 8:30. Met een vol raceprogramma voor de boeg, waar 600 & 1000 cc motoren en dus de Supercar Challenge onderdeel van uitmaken, belooft het een mooie dag te worden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet