Supercar Challenge

Gibson-Bradshow winnen eerste race superlights. Carlo Kuijer kroont zich tot kampioen in Group 3

header

Daniel Gibson en Tom Bradshaw hebben de eerste race van de Supercar Challenge Superlights tijdens de Acceleration 14 Finaleraces op TT circuit Assen op hun naam geschreven. De Gibson-coureurs waren de concurrentie veruit te snel af en wonnen met ruime voorsprong. In Group 3 ging de overwinning naar Ko Koppejan, voor Filip Declercq. Carlo Kuijer eindigde in zijn groep op de vierde plaats en had hieraan voldoende om zich te mogen kronen tot kampioen 2014 bij Superlights Group 3!

Tekst en foto's: PR

20141018 sl-race1 3

Bij de start van de race pakte Naomi Schiff meteen brutaal de leiding. De Radical-coureure reageerde alert op de rode lampen en won daarna de dragrace naar de eerste bocht van Gibson. Gibson liet zich echter niet kennen en pakte in de bochten daarna meteen weer de eerste positie af van Schiff.

20141018 sl-race1 1

Daniel Gibson was in de eerste ronden razendsnel en kon meteen flink uitlopen op zijn achtervolgers. In de snelste groep waren achter Gibson Naomi Schiff en Kris Cools goed aan elkaar gewaagd. Schiff lag op de tweede positie en Cools op positie drie met maar een paar seconden verschil. Voor Cools waren de eerste ronden spannend, want de Tatuus-coureur had in de vrije trainingen nog niet de kans gehad om in de auto plaats te nemen. Voor Cools waren het daarom zelfs de allereerste ronden op het Drentse circuit.

20141018 sl-race1 5

Ook na de pitstops was het de Gibson GH-19 die de leiding in de race in handen had. Nu was het Bradshaw die achter het stuur van deze snelle bolide zat en hij was meteen razendsnel. De Engelsman noteerde rondetijden in de 1:37 en was daarmee veruit de snelste bolide op de baan. Achter Bradshaw lag Henk Thuis na de pitstops op de tweede positie met daarachter Ko Koppejan op positie drie. De derde positie in de snelste groep van de Superlights was in handen van Henk Haane, die op de vierde positie algemeen lag.

In de slotfase van de race bleef de stand in Group 2 van de lights ongewijzigd. Gibson en Bradshaw wonnen dus de race, in Group 2 ging de tweede plaats naar Henk Thuis en Naomi Schiff en positie drie naar Henk Haane en Kris Cools.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet