DNRT

DNRT: Heeck kampioen na spannende seizoensfinale Westfield Cup

Westfield Cup start

Met twee race-overwinningen en een vierde plaats in het zevende en laatste evenement pakt RAEK Racing coureur Arjen Heeck de overal overwinning en meteen ook de titel in de Witmer & Odijk Westfield Cup. Lex Peters wordt tweede, voor de tweede titelkandidaat MB Motorsport coureur Willem Vriend. De equipe Hans Wellink - Hayley Lazell rijdend voor Westfield Holland wordt vierde, GRIVOS rijder Andrew Vosselman wordt vijfde en Rudi Standaert beloond een uitstekend evenement met een zesde plaats. Het zevende evenement van de Westfield Cup wordt mogelijk gemaakt door het bedrijf van oud rijder Jaap Wilkens die met Wilkens c.s. Vertalingen de Westfield Cup al jaren een warm hart toedraagt.

Tekst en foto's: PR

Na de uitstap naar het TT Circuit in Assen, keerde de Witmer & Odijk Westfield Cup terug naar het vertrouwde Circuit Park Zandvoort. Michel Schaap en Mies van Grunsven keerden terug in de cup en met Hans en Christian Dijkhof waren er twee debutanten te begroeten. Een fikse regenbui in de nacht en in de ochtend maakte het circuit nat en glibberig en de uitdaging voor de rijders groter. De Westfield Cup toonde haar kracht door in de halfnatte omstandigheden sneller te zijn dan de Vrije Formule auto's die de sessie met de Engelse kitcars deelden. Dit tot genoegen van John Hoogland: "Leuk om te zien de Westfields in het nat sneller zijn dan de Vrije Formule's." Luc Brandts en GRIVOS rijder Philip Griffoen bemerkten dat de baan nog weinig grip bood: Beiden schoten in de Tarzanbocht eraf, Luc kon via de escape road achter de grindbak zijn weg vervolgen, Philip kon zijn auto via het grind zelf terug op het asfalt krijgen. Daniël Sandifort zette de snelste tijd neer, voor regenspecialist Hans Wellink en routinier Michel Schaap. Lex Peters en de GRIVOS rijders, Andrew Vosselman en Philip Griffioen, maakten de top zes vol.

De tijdtraining vond plaats met een droge lijn op de baan. Philip Griffioen merkte dat naast deze lijn het asfalt nog steeds glad was. Een uitremmanoeuvre bij Arjen Heeck mislukte waarbij hij de leider in het kampioenschap even aantikte, maar beide rijders konden de training voortzetten. De opdrogende baan zorgde voor meerdere pitstops om de bandenspanning te corrigeren, waarna het uiteindelijke Michel Schaap was die pole position optekende. Hans Wellink zette wederom de tweede tijd neer, voor Willem Vriend, Arjen Heeck en Lex Peters. Andrew Vosselman maakte de top zes vol.

Michel Schaap

Michel Schaap had de kopstart, maar zag Lex Peters langszij komen. De poging van Peters om buitenom de Tarzanbocht de leiding over te nemen was niet succesvol. De gevechten in de kop waren talrijk, doch tot een tijdelijk halt geroepen. Eric Houtman: "Ik heb eigenlijk geen idee wat er gebeurde, ineens stond de auto dwars." Ton Strous sr. kon de #73 niet ontwijken en beschadigde de neus van zijn auto dermate dat ook hij uitviel. De code 60 periode die de marshals de gelegenheid gaf beide auto's te bergen, zou de einduitslag danig beïnvloeden.

Lex Peters

Na het vrijgeven van de baan vormde zich een zesvoudige strijd om de koppositie: Lex Peters naast Michel Schaap, daarachter Willem Vriend naast Arjen Heeck en op het vinkentouw Andrew Vosselman naast Daniël Sandifort; zo waren de eerste vrije ronden na de code 60 voor de toeschouwers om te smullen. Schaap en Peters streden om de leiding; Peters stoof over het gras in Bos Uit, probeerde meerdere malen zonder resultaat Schaap, die zich met al zijn ervaring goed positioneerde, buitenom in de Tarzanbocht in te halen, maar een technisch mankement betekende helaas het einde van de race voor Schaap. Ondertussen was Heeck Vriend voorbij gegaan en had het duel van Schaap met Peters overgenomen, dat hij op de streep in zijn voordeel wist te beslechten, totdat de wedstrijdleiding de tijden van de code 60 bekeek. Maarliefst twaalf rijders ontvingen een tijdstraf waardoor Lex Peters promoveerde naar de winst. Willem Vriend werd als tweede geklasseerd, voor Daniël Sandifort, Arjen Heeck, Rainer von Klier en Patrick Boxem. Rudi Standaert pakte zijn beste resultaat van het seizoen met plek zeven.

GRIVOS coureur Andrew Vosselman bemande de pole position van race twee met naast hem op de eerste startrij Rudi Standaert. Arjen Heeck startte goed, maar tikte in de eerste bocht de auto van Vosselman aan, met gelukkig alleen optische schade voor de twee kemphanen. Een groep rijders vormde zich, waarbij de koppositie enige malen wisselde, voordat Arjen Heeck definitief de leiding overnam. Achter hem hield Rudi Standaert zich lang staande, al moest Standaert buigen voor een ontketende Michel Schaap. Schaap van achteraan gestart, stormde door het hele veld naar de derde positie. Arjen Heeck won voor Willem Vriend en Andrew Vosselman werd vierde. Hayley Lazell, ze stapte in de pauze in de #33, en Daniël Sandifort maakten de top zes compleet.

Rudi Standaert genoot het genoegen in race drie van pole position te mogen vertrekken. Lex Peters had echter een betere start en pakte de leiding over, voor een groep van zeven rijders die Peters al snel opslokte om een grote vechtende meute te vormen.

Willem Vriend

Pas na enkele ronden vormde zich een leider in de vorm van Willem Vriend, al had Arjen Heeck daar andere gedachten over. Een korte, felle doch faire strijd later zag Heeck als aanvoerder van het veld verder weglopen en de positie achter hem werd bestreden door Lex Peters, Hayley Lazell en Willem Vriend. In de laatste ronde wist Michel Schaap de vierde plek op Willem Vriend te veroveren; achter hen eindigde Andrew Vosselman als zesde.

Zoals verwacht was het tijdens het laatste evenement van de Witmer & Odijk Westfield Cup vuurwerk op baan. Kortom een feestje voor rijders en toeschouwers. Met twee overwinningen en een vierde plaats veroverde Arjen Heeck niet alleen de overwinning in dit evenement, maar verzekerde hij zich tevens van de titel. Lex Peters pakte de tweede positie voor Willem Vriend. De equipe Hans Wellink - Hayley Lazell tikte als vierde aan met Andrew Vosselman op plaats vijf. De zesde positie was voor de uiterst sterk rijdende Rudi Standaert. "Jan Stakenburg had een probleem in mijn auto gevonden en toe dat gerepareerd was ging ik ineens beter. De beker is mooi, maar ik ben vooral blij met de ronde onder de twee minuten," zo straalde Rudi.

Arjen Heeck

Met een ruime voorsprong heeft Arjen Heeck de titel in de Witmer & Odijk Westfield Cup veroverd. Willem Vriend, lang concurrent, finishte als tweede. De equipe Hans Wellink - Hayley Lazell pakte de derde trede op het podium. Andrew Vosselman, Patrick Boxem en Rob Bethlehem maakten de top zes in de eindstand vol.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet