Supercar Challenge

Alle ingredienten aanwezig voor superspannende ontknoping GT-divisies Supercar Challenge op TT circuit Assen

141014 GTBoven

Komend weekend staat voor de Supercar Challenge powered by Pirelli alweer het laatste raceweekend van seizoen 2014 op het programma. Op TT circuit Assen gaan de coureurs van de klasse bepalen wie zich mogen gaan kronen tot de kampioenen van seizoen 2014. In de GT-divisies zullen alle ogen gericht zijn op de Super GT- en de GT-divisie, waar de strijd om het kampioenschap nog volledig open ligt.

Tekst en foto's: PR

Tijdschema | Deelnemerslijst

141014 SGT

In de Super GT-divisie van de Supercar Challenge zijn er met het laatste raceweekend voor de boeg nog drie kanshebbers op de titel. Koplopers in het kampioenschap zijn Martin Lanting en Bob Herber met de Martino Rosso Ferrari 458 GT2, maar zij worden op de huid gezeten door de Team RaceArt Viper GT3-R die bestuurd wordt door het drietal Roger Grouwels, Arjan van der Zwaan en Robert de Graaff. Daarnaast is ook Volvo-coureur Henry Zumbrink niet ver van dit tweetal verwijderd. Deze drie equipes moeten op TT circuit Assen dus alles uit de kast gaan halen willen zij aanspraak maken op de overwinning. Ieder punt telt, dus ook tijdens de kwalificatie (waarin er een punt voor pole position te verdienen is) zal er hard worden gestreden. Naast de top drie in het kampioenschap zijn er in de Super GT-divisie nog veel meer schitterende bolides die aan de start verschijnen. Wat te denken van een Corvette C5.R GT1, een Mosler MT900 GT3 en een Vicora V8?!

141014 GT

In de GT-divisie van de Supercar Challenge zijn er nog twee equipes die aanspraak maken op de titel. Koplopers in het kampioenschap zijn hier Patrick van Glabeke en Frédérique Jonckheere in de Curbstone Ferrari 458 GT3. Dit duo is pas sinds dit seizoen actief in de Supercar Challenge maar liet al vele mooie dingen zien. Van Glabeke en Jonckheere pakten dit jaar al vijf overwinningen en hebben inmiddels al 273 punten bij elkaar gesprokkeld. Zeker van de titel zijn zij echter nog zeker niet, want Craig Wilkens en Aaron Scott liggen met hun Viper GT3 op de loer. De achterstand van Wilkens en Scott op koplopers Van Glabeke en Jonckheere is weliswaar 22 punten, maar een uitvalbeurt kan voor de koplopers al desastreus zijn. Van Glabeke en Jonckheere mogen op TT circuit Assen dan ook geen steken laten vallen. Naast de kampioenschapskandidaten is in deze divisie ook Henk Thuis met zijn Radical RXG uiteraard weer present en daarnaast zijn er ook gastoptredens van het duo Daniels/Dujardyn met een Radical RXC en het duo Bordet/Viron met een Porsche 997 GT3-R.

141014 GTB

In de GTB-divisie kwam Max Koebolt tijdens het voorlaatste raceweekend op Spa-Francorchamps slechts één punt te kort om de titel in de GTB-divisie al te pakken. Koebolt, die vorige week 17 jaar werd, debuteerde dit seizoen vanuit de karting in de Supercar Challenge en liet al vele mooie resultaten noteren. Koebolt heeft op TT circuit Assen dus al aan één punt genoeg om de titel te pakken, maar de strijd achter Koebolt om de tweede plaats is nog lang niet beslist. Op deze tweede plaats maken namelijk nog drie equipes kans. Steve Vanbellingen en Ward Sluys hebben deze tweede plaats momenteel in handen, maar Porsche-rijders Marcel van Berlo en Daan Meijer zijn niet veel punten verwijderd van Vanbellingen en Sluys. De strijd om deze tweede positie in de eindrangschikking zou dus weleens een hele mooie kunnen gaan worden. De strijd om de podiumplaatsen zal op Assen fel gaan worden, want naast de hierboven genoemde equipes verschijnen er nog een hoop andere bolides aan de start in de GTB-divisie. Zo zijn Miguel Vandereyt en Angelique Detavernier weer present evenals Tom en James Webb. Daarnaast zijn er ook drie Praga R1's in deze divisie ingeschreven.

141014 Acceleration

Het programma tijdens de Finaleraces op TT circuit Assen is bomvol, want naast alle divisies van de Supercar Challenge powered by Pirelli komen ook alle raceklassen van Acceleration 2014 in actie. Klapper hierbij is de FA1, met 550 pk sterke oorverdovende formulewagens. Ook de Legend Supercup en de MW-V6 Pickup Series zijn present en daarnaast zijn er ook nog motorraces met de Stock 600 en Stock 1000. Tot slot is er op vrijdag- en zaterdagavond ook een groots muziekfestival met op vrijdagavond Celebrate the 80's & 90's onder aanvoering van David Hasselhoff en op zaterdagavond Das Foute Bierfest met onder andere Gerard Joling en Roy Donders. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 10,- euro, meer informatie is te vinden op www.finaleraces.nl.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet