Sportscars

Sportscars: FIA WEC maakt kalender 2015 bekend

140614 LeMans sunset

Op de Fuji International Speedway is vandaag de voorlopige FIA World Endurance Championship-kalender van 2015 bekend gemaakt. Net als de dit seizoenen zal het kampioenschap uit acht races bestaan, waarbij volgend jaar de enige verandering de toevoeging van de 6 Uur van de Nürburgring is. De race in de Duitse Eifel vervangt de wedstrijd in Brazilië.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: Frits van Eldik


Geheel traditioneel begint het seizoen eind maart met 'The Prologue', de officiële testdagen op het Circuit Paul Ricard. Net als de vorige twee seizoenen zal de eerste wedstrijd van het seizoen op het circuit van Silverstone plaatsvinden. Opvallend is wel dat de 6 Uur van Silverstone in hetzelfde weekeinde als de openingswedstrijd van de Blancpain Endurance Series op Monza zal worden verreden.

Ook Spa-Francorchamps zal niet worden overgeslagen. In het eerste weekeinde van mei zullen de teams in de Ardennen rijden, voor het kampioenschap afreist naar Le Mans voor de de testdag en de 24 Uur van Le Mans, op 13-14 juni.

De pauze na Le Mans is komend seizoen iets korter. Voordat de teams naar Amerika vertrekken zal eerst nog de 6 Uur van de Nürburgring plaatsvinden op 30 augustus, een thuisrace voor de LMP1-teams in het kampioenschap. De race op de Nürburgring komt in de plaats van de wedstrijd op Interlagos, waar door werkzaamheden geen race kan worden gehouden.

"We zijn erg blij dat we naar de Nürburgring gaan en de eerste FIA WEC-race in Duitsland te kunnen houden," aldus FIA WEC CEO, Gerard Neveu. "Het is een mooie thuiskomst voor Audi en Porsche."

Op 19 september rijden de teams op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Daarna volgen nog races in Fuji (11 oktober) en Shanghai (1 november) en op 21 november zal het seizoen worden afgesloten in Bahrein.

Voorlopige kalender FIA World Endurance Championship 2015
27-28 maart : Prologue, Paul Ricard
12 april : 6 Uur van Silverstone
02 mei : 6 Uur van Spa
31 mei : Test dag Le Mans
13-14 juni : 24 Uur van Le Mans
30 august : 6 Uur van de Nürburging
19 september : 6 Uur van Circuit of the Americas ( Lone Star le Mans)
11 oktober : 6 Uur van Fuji
1 november: 6 Uur van Shanghai
21 november : 6 Uur van Bahrain
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet