Sportscars

Sportscars: Chrysler trekt stekker uit Dodge Viper GTLM programma

imsa 27883943

Twee dagen nadat SRT Motorsport en Kuno Wittmer de titels bij de teams en coureurs in het TUDOR United SportsCar Championship behaalden op Road Atlanta, heeft Chrysler Group LLC bekend gemaakt dat het Dodge Viper SRT GTS-R programma in de GTLM-klasse na dit seizoen niet verder zal gaan. Chrysler trekt de stekker uit het project. De focus zal vanaf nu volledig naar de nieuwe productreeks van Dodge gaan.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: IMSA

Eerder dit jaar trok SRT Motorsports de inschrijving voor Le Mans al in en besloot SRT de productie van de Viper voor twee maanden stil te leggen. In mei werd tevens bekend dat SRT als eigen merk op zou houden te bestaan en weer onder Dodge zal komen te hangen. Desondanks ging het raceprogramma in het TUDOR United SportsCar Championship door en wist SRT Motorsports twee van de drie titels in de wacht te slepen, enkel de titel bij de constructeurs moest het Porsche voor laten gaan.

Nu is er dan ook de toch nog tamelijk onverwachte bekendmaking met het einde van het seizoen 2014 er ook een einde aan het fabrieksteam van SRT Motorsports komt. "Ons bedrijf heeft een zakelijke beslissing genomen om het SRT Motorsports Dodge Viper GTS-R race programma niet voort te zetten," zei Ralph Gilles, Senior Vice President Product Design bij Chrysler.

"We zijn trots op de geweldige prestaties van onze teams, coureurs en partners gedurende de afgelopen seizoenen. Wij danken hen voor hun harde werk, inzet en betrokkenheid bij SRT Motorsports. Het was een eer om deel uit te maken van het eerste IMSA TUDOR United SportScar Championship en we wensen hen veel succes in de toekomst."

Het is nog niet bekend of de huidige auto's naar privé-teams zullen overgaan of in de collectie van Dodge zullen verdwijnen. Ook de impact op het Dodge Viper SRT GT3-R project van Riley Technologies is nog niet bekend. De GT3-variant is onder andere in de Supercar Challenge actief en nam in september nog deel aan de FIA Balance of Performance test in het Franse Ladoux.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet