Benelux Racing League

ELF BRL: dubbelslag voor Sandor van Es en Marijn van Kalmthout (lang)Zelfde podium

De tweede race van de ELF BRL Light eindigde met hetzelfde podium als op zaterdag. Marijn van Kalmthout leidde deze keer van start tot finish.

 Freebird

Dick Freebird kwam slecht weg, hij moest Henry Zumbrink en Theo Stor voor zich dulden en viel terug naar de vierde plaats. Hij stelde echter snel orde op zaken en nam in de derde ronde alweer de tweede plek over van Zumbrink.

 Druk - Light

De Lights kwamen af en toe deurkreuk aan deurkruk door de bochten, het publiek kon dit waarderen.

Peter Furth viel op zaterdag uit en moest daarom als twaalfde aan zijn race beginnen. Hij werd uiteindelijk netjes vijfde achter vierde man Frank Gielens. Helaas voor Furth was dat niet genoeg om zijn leidende positie in het tussenklassement te behouden. Marijn van Kalmthout is de nieuwe klassementsaanvoerder, voor Dick Freebird en dan pas Peter Furth.

 Claessens

Joop Claessens in zijn fraaie Light reed een gedegen race.

Niet blij

“Ik was niet blij met de komst van de safety car”, aldus de racewinnaar, die al een redelijke voorsprong had opgebouwd op het moment dat de race werd geneutraliseerd. “Dick Freebird kon het gat dichten, hij lag na de herstart vlak achter mij. Ik was sneller op het gedeelte waar Loyd Tjon olie had verloren. Zo kon ik toch weer afstand nemen. Het was een topweekeinde!”
Henry Zumbrink mocht na de race voor de vierde keer dit seizoen een beker, bloemen en kussen van een fraaie jongedame in ontvangst nemen. “Gisteren had ik wat wegliggingsprobleempjes, waarna we de auto iets hebben aangepast. Vandaag ging het beter.”
Zumbrink is bezig met een goed seizoen, hij staat thans op de vierde plaats in de tussenstand. De top van het klassement is thans een leuke mix tussen de superervaren ‘oude rotten’ Marijn van Kalmthout en Peter Furth en de ‘jonkies’ Dick Freebird en Henry Zumbrink!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet