Benelux Racing League

ELF BRL: dubbelslag voor Sandor van Es en Marijn van Kalmthout (lang)Zelfde liedje

Ook de tweede race eindigde in een zege voor Sandor van Es.

 Start

Hij leidde van start tot finish en liet zich ook door een interventie van de safety car niet uit het veld slaan. Die safety car kwam op de baan nadat Bernd Horstkamp met zijn BRL-V6 in de Ramshoek spinde, vervolgens richting de GT-chicane gleed en daar vol in de BRL-V6 van pechvogel Sebastiaan Visser klapte. Gelukkig bleven de gevolgen van deze klapper beperkt tot materiaalschade.
Dat was niet alles, want kort na deze aanrijding verloor Loyd Tjon de olie uit zijn BRL Light.

 van Es voorop

Bij de start nam Van Es de kop, voor Donny Crevels die de tweede startpositie van zijn teamgenoot Jeroen Reijntjens overnam.

 Druk - v6

Close racing optima forma ..

 van Es - Crevels

Donny zag uiteindelijk als tweede de finishvlag, voor Jeroen. Francesco Pastorelli lag de hele race op de vierde plaats. In de slotfase deed Danny van Dongen nog een poging om de positie van ‘Cesco’ over te nemen, maar hij remde te laat en vloog (letterlijk!) door de grindbak.

 Danny grind

Danny werd uiteindelijk zesde, achter Jacky van der Ende die vanaf de vijftiende startplek een mooie inhaalrace reed. Donald Molenaar eindigde ook deze keer weer buiten de punten, waardoor Jacky zijn voorsprong kon uitbouwen.
Toch is de strijd om de titel nu een stuk spannender. Donny Crevels, Sandor van Es en Danny van Dongen scoorden op TT Circuit Assen aanzienlijk beter dan zowel Jacky als Donald en verkleinden daarmee hun achterstand op het leidende duo.

 Frankenhout


Tevreden

We maken het niet vaak mee dat een coureur die aan de leiding ligt ‘mooi!’ uitroept op het moment dat de race met een safety car wordt geneutraliseerd. Sandor van Es was blij met de komst van de safety car. “Donny Crevels kwam dichterbij. Ik was blij met de neutralisatie van de race omdat mijn banden op dat moment konden afkoelen. Als de race niet was onderbroken dan had ik het waarschijnlijk nog zwaar gehad.” Sandor pakte de ‘herstart’ slim aan. Hij gaf op het juiste moment gas toen de safety car zich weer in de pitstraat meldde en sloeg meteen een (achteraf gezien beslissend) gat ten opzichte van zijn achtervolgers. “Het is lekker om voor zoveel publiek te winnen”, vond Sandor. “In de uitloopronde klapten heel veel mensen langs de baan voor mij. Dat was erg leuk.”
Over leuk gesproken: Van Es is blij met de uitbreiding van de racekalender van de ELF BRL. “Wij komen in actie tijdens het A1 GP-weekeinde op Circuit Park Zandvoort. Bovendien telt dat evenement mee voor de titelstrijd. Dat is gunstig voor mij. Kampioen worden wordt heel moeilijk, maar ik geef niet op.”

 Schrijvers

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet