Benelux Racing League

ELF BRL: dubbelslag voor Sandor van Es en Marijn van Kalmthout (lang)Klassementsaanvoerder Peter Furth lag op de derde plek, tot hij terugviel. “Ik kreeg een tik van Henry Zumbrink, daardoor spinde ik.

 r1_furth_zumbrink1

 r1_furth_zumbrink2

 r1_furth_zumbrink3


Later raakte Sandor van Es mij toen hij mij op een ronde wilde zetten. Ik keek niet in mijn achteruitkijkspiegel en ik kreeg geen blauwe vlag van de baanposten. Dat betekende voor mij het einde van de race.” De auto van Furth raakte flink beschadigd aan de achterzijde. “We hebben vannacht tot drie uur gesleuteld”, vertelde hij op zondag. Zumbrink nam de derde plek over en gaf die niet meer uit handen.

 vKalmthout

Marijn van Kalmthout was 'dick' tevreden na zijn eerste race.

Goed

“Mijn auto is heel goed, de wegligging is prima”, aldus Marijn van Kalmthout na de race. “In de wedstrijd was ik bijna net zo snel als in de training, het scheelde maar een tiende van een seconde. Mijn voorsprong was zo groot dat ik het in de laatste ronden rustig aan kon doen.”
Dick Freebird was tevreden met zijn tweede plaats. “Ik kon niet zo hard door de Ramshoek als Marijn. Dat kwam door de balans in mijn auto, ik kreeg een beetje wegliggingsproblemen.” Doordat Furh uitviel, deden Marijn van Kalmthout en Dick Freebird goede zaken in de strijd om de titel.

 r1_zwikker_1

 r1_zwikker_2

 r1_zwikker_3

René Zwikker en Lloyd Tjon voerden samen een dansje uit ... helaas raakte de balkleding beschadigd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet