Benelux Racing League

ELF BRL: dubbelslag voor Sandor van Es en Marijn van Kalmthout (lang) r1_vdongen


Net niet

Danny van Dongen greep met zijn vierde plaats net naast het podium. “Bij de rollende start viel ik iets terug omdat ik in een te hoge versnelling reed. Ik had verwacht dat de koplopers met een hogere snelheid aan de race zouden beginnen. Later kon ik mij naar voren vechten, ik passeerde Nelson van der Pol en Francesco Pastorelli.

 r1_vd_pol

Nelson van de Pol was de gehele race heftig in gevecht met Danny van Dongen.

Ik ben heel blij met mijn auto, deze blijft gedurende de race heel constant. Mijn vierde plek is een goede uitgangspositie voor de tweede race.”

 r1_jp_v_dongen

Jan Paul van Dongen reed zich foutloos naar de twaalfde plek. “De rollende start was voor mij wel even wennen. Het was geen verkeerde race. Ik heb de race uitgereden, dat is het belangrijkste.”
De race kende veel uitvallers, waaronder Allard Kalff. Hij kwam niet verder dan twee rondjes doordat de koppeling van zijn BRL-V6 de geest gaf.

 r1_roy_monden

Dat is vijf

Marijn van Kalmthout was veruit de snelste in de kwalificatietraining van de BRL Light-rijders.

 r1_light_bocht1


Bij de start nam Dick Freebird echter de kop, komende vanaf de tweede startplek. “Ik werd geblokt door een langzamere deelnemer uit de V6-klasse”, aldus Marijn.

 r1_freebird_voor

 r1_marijn_achter_freebird

Dick Freebird probeerde alles, maar kon Van Kalmthout uiteindlijk toch niet achter zich houden.

De Ford-dealer zette Freebird enkele ronden onder druk en zag vervolgens kans om de eerste plek over te nemen van het Fanzonely BRL Light talent. “Ik ging sneller door de Ramshoek dan Dick”, vertelde Van Kalmthout. “Daardoor kon ik hem voor de GT-chicane uitremmen.”
Vervolgens maakte Dick een foutje, waarna Marijn van Kalmthout relatief rustig aan naar de zege kon ‘cruisen’.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet