Benelux Racing League

ELF BRL: dubbelslag voor Sandor van Es en Marijn van Kalmthout (lang)

Sandor van Es kampte aan het begin van het seizoen van de ELF BRL-V6 met veel pech. Na vier races had hij in totaal twaalf puntjes verzameld. Tijdens de Rizla Racing Day op TT Circuit Assen zat het mee voor de coureur, hij won de beide races.

 r1_kus_van_es

Marijn van Kalmthout was wel al gewend aan het erepodium, hij schreef dit seizoen al vier races op zijn naam in de klasse ELF BRL Light. Na de Rizla Racing Day staat zijn totaal op zes zeges.


Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Tim Böhme

 Verstappen

 Verstappen - actie

 Verstappen - publiek

De gratis toegankelijke Rizla Racing Day trok op zondag maar liefst 46.000 toeschouwers. Het mooie weer en met name de demo van Jos Verstappen en zijn A1 GP-auto leverden daar een belangrijke bijdrage aan.

 brl_a1

Harry Maessen maakte op Assen bekend dat zijn klasse ook rijdt tijdens de A1 Grand Prix races.


Tijdens de enige kwalificatietraining, verreden op vrijdag, was Sandor van Es de snelste. Hij werd op de eerste startrij geflankeerd door Jeroen Reijntjens. Klassementsaanvoerder Jacky van der Ende realiseerde de derde trainingstijd, met naast zich op de startgrid zijn belangrijkste rivaal in de strijd om de titel Donald Molenaar.
De verschillen waren minimaal, zoals het hoort in een ultracompetitieve klasse als de ELF BRL-V6. Jacky was 0,006 seconde sneller dan Donald, die op zijn beurt 0,05 seconde rapper was dan vijfde man Danny van Dongen. Danny had een nieuwe teamgenoot bij zijn team Eurotech Racing. Marc Goossens was verhinderd vanwege raceverplichtingen in de VS, de supersnelle Belg werd vervangen door Danny’s oudere broer Jan Paul.

 van Dongens broertjes

Voor de regerend kampioen in de klasse First Division van de Van Uitert Formule Ford was het zijn tweede optreden in een raceauto voorzien van een dak; eerder reed hij een race in de BRL Light.

 r1_gerhardts

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet