Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Supercar Challenge

Niels Bouwhuis pakt op Spa met nipte voorsprong de winst in tweede race Supercar Challenge


In de GTB-divisie was het Max Koebolt die de beste start had. De Corvette-coureur pakte in de eerste ronde de leiding, daarachter gevolgd door Steve Vanbellingen, Marcel van Berlo en Simon Atkinson. Atkinson moest alle zeilen bijzetten om zijn vierde positie te behouden, want de Lamborghini-coureur stond onder zware druk van Porsche-rijder Daan Meijer.

gtb2

Max Koebolt had in de eerste ronden een voorsprong op kunnen bouwen van vijf seconden ten opzichte van Steve Vanbellingen. De BMW-coureur had op zijn beurt weer een voorsprong van vier seconden op achtervolger Marcel van Berlo. Achter Van Berlo waren Simon Atkinson en Daan Meijer ook na de openingsronden nog zeer aan elkaar gewaagd.
Max Koebolt slaagde er daarna in om zijn voorsprong ten opzichte van Steve Vanbellingen verder uit te bouwen. Vanbellingen moest bovendien in zijn spiegels gaan kijken, want achter hem kwamen Marcel van Berlo en Simon Atkinson snel dichterbij. Ook Daan Meijer was niet ver van deze groep verwijderd.

Na de pitstops was het Marcel van Berlo die door zijn geringe resultaatseocnden de leiding in handen had gekregen. Achter Van Berlo lag Simon Atkinson op de tweede plaats, met daar weer achter Max Koebolt en Daan Meijer. Ward Sluys lag na de pitstops op positie vijf.

gtb1

Marcel van Berlo kon zijn eerste positie in de slotfase van de race niet behouden. De Porsche-coureur stond onder zware druk van Simon Atkinson, die Van Berlo na een paar ronden kon verschalken. Achter de twee koplopers lag Max Koebolt solide op de derde positie, terwijl daarachter Daan Meijer en Ward Sluys fel met elkaar in gevecht waren.

Koebolt leek met zijn derde positie op weg te gaan naar het kampioenschap, maar net zoals in de race op zaterdag sloeg ook nu het noodlot toe bij de Corvette-coureur. Door een technisch probleem viel de jonge rijder veel posities terug. "Er was iets kapot aan de ophanging, erg zonde want ik lag op een derde plaats", aldus Max Koebolt, die hierdoor het kampioenschap in de GTB-divisie nog even uit moet stellen. " Nu moet het op Assen maar gebeuren!"

gtb3

Aan Simon Atkinson ging dit alles voorbij, de Lamborghini-coureur pakte knap de overwinning voor Marcel van Berlo. Steve Vanbellingen en Ward Sluys legden uiteindelijk nog beslag op de derde plaats.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet