Supercar Challenge

Balfe/Keen winnen spannende race Supercar Challenge op Spa

racing festival-3

In de Sport-divisie had Maurits Caransa een goede start. De BMW-coureur kon zijn eerste plaats behouden, maar had vlak achter zich wel Dennis de Borst. Caransa moest in de beginfase alle zeilen bijzetten om de koppositie te behouden, want de BMW-coureur lag onder zware druk van Dennis de Borst en ook de op de derde positie liggende Erwin van Dijk. De BMW-coureur kon zich lange tijd breed maken, maar moest uiteindelijk toch toestaan dat zowel De Borst als Van Dijk hem verschalkten. De strijd om de koppositie bleef echter onverminderd spannend, met Erwin van Dijk aan de bumper van Dennis de Borst.

racing festival-4

Na de pitstops hadden de Caransa's, ditmaal Wesley Caransa, de eerste plaats weer in handen gekregen. Daarachter lag Erwin van Dijk op positie twee, daar weer achter gevolgd door Martin de Kleijn en Rob Nieman.

Ook Wesley Caransa kwam, evenals zijn neef Maurits eerder in de wedstrijd, onder zware druk te staan van Erwin van Dijk en Clio-coureur Martin de Kleijn. Caransa slaagde er niet om de eerste plaats te behouden, want zowel Van Dijk als Martin de Kleijn slaagden erin om de BMW van Caransa in te halen. De Kleijn lukte het op zijn beurt weer om Van Dijk in te halen.

racing festival-7

Hierna ontstond er in de laatste ronden een spannend gevecht om de eerste plaats, want achter De Kleijn bleven Van Dijk en Caransa aandringen. Rondenlang reed dit drietal bumper aan bumper, met verschillende keren ook positiewisselingen. Uiteindelijk pakten Dennis de Groot en Martin de Kleijn de overwinning, voor Wesley en Maurits Caransa. Erwin van Dijk legde daarmee beslag op de derde plaats.

racing festival-2

Bij de Superlights was Henk Haane deze race snel onderweg. De Tatuus-coureur kende dit seizoen al veel pech, ook in de trainingen dit weekend nog, maar toonde in de beginfase van deze race de snelheid van de lights-bolide. Achter Haane lag Declercq in de beginfase op de tweede plaats bij de lights, voor David Houthoofd en Carlo Kuijer.

racing festival-1

GH Motorsport kende dit seizoen veel tegenslagen, maar ditmaal zat het de Belgische equipe een keer wel mee. Henk Haane reed een solide stint en ook teamgenoot Kris Cools liet zich niet van de wijs brengen door het grote veld van de Supercar Challenge. Zij pakten met de Tatuus PY012 dus eindelijk weer een overwinning, en eindigden met hun auto zelfs op de elfde positie algemeen. Ook David Houthoofd deed het met zijn Norma M20F goed, want hij eindigde achter Haane en Cools op de twaalfde positie algemeen. Filip Declercq en Carlo Kuijer eindigden op de posities drie en vier bij de lights.

Volledige uitslag
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet