Supercar Challenge

Balfe/Keen winnen spannende race Supercar Challenge op Spa

141004 meijer

Atkinson was bij de GTB's snel onderweg, want niet veel later meldde de Lamborghini-coureur zich ook al aan de staart van Max Koebolt. De Corvette-coureur moest niet veel later zijn meerdere erkennen in Atkinson, die hiermee de tweede positie bij de GTB's pakte. De op de eerste plaats liggende Steve Vanbellingen had ondertussen al een ruime voorsprong opgebouwd.

Na de pitstops had Ward Sluys de eerste positie in handen gekregen van Steve Vanbellingen. Sluys had een solide voorsprong op zijn achtervolgers, waarbij Daan Meijer de man was op de tweede positie. Simon Atkinson lag na de pitstops op de derde plaats en Marcel van Berlo op positie vier.

141004 berlo

Max Koebolt was door zijn vele resultaatseconden teruggevallen tot de zesde positie bij de GTB's. Het was vandaag niet de race van de leider in het kampioenschap bij de GTB's, want in de voorlaatste ronde moest Koebolt zijn Corvette met een kapotte versnellingsbak naast de baan parkeren. Koebolt zag hiermee kostbare punten voor het kampioenschap in rook opgaan.

Aan Steve Vanbellingen en Ward Sluys ging dit alles voorbij, zij pakten een sterke overwinning op het Ardennencircuit. "We hebben de auto op sommige punten aangepast en dat heeft goed gewerkt", aldus Steve Vanbellingen. "Daarnaast is Spa toch een beetje ons thuis circuit, dat zal ook geholpen hebben. JR Motorsport heeft goed gewerkt, complimenten aan hun. Deze overwinning is een goede zaak voor ons, ook omdat de kampioenschapsleider uitgevallen is."

Daan Meijer eindigde knap op de tweede plaats en dat resultaat werd de Porsche-coureur die de afgelopen weken veel pech kende ook echt gegund. Simon Atkinson leek de derde positie te pakken, maar uiteindelijk was het toch Marcel van Berlo die er met de laatste podiumplaats vandoor ging.

141004 groot

In de Supersport-divisie kon Cor Euser bij de start zijn eerste plaats behouden, daarachter waren zijn achtervolgers meteen in fel gevecht. Werner van Herck stoof vanaf de vijfde positie namelijk meteen door naar plaats twee, voor BMW-coureurs Mark van der Aa en Bas Schouten.

Van Herck kon zijn tweede positie hierna niet behouden, want de Mazda-coureur werd in de tweede ronde weer ingehaald door Mark van der Aa. De strijd om de kopposities werd daarna zeer spannend, want Cor Euser slaagde er niet in om weg te lopen bij zijn achtervolgers. Zo lag de top vier, met Euser, Van der Aa, Van Herck en Schouten, na een paar ronden nog binnen twee seconden van elkaar.

141004 munckhof

Het gevecht in de kopgroep bij de Supersports bleef spannend tot aan de pitstops. Werner van Herck slaagde er weer in om snelheid te vinden en verschalkte op zijn beurt Van der Aa en Euser weer om daarmee de leiding bij de Supersports weer over te pakken. De Mazda-coureur kon hierna zelfs een kleine voorsprong opbouwen.

Tijdens de pitstops moest Werner van Herck helaas de strijd staken. Door onbekende oorzaak vatte zijn Mazda tijdens de stop namelijk vlam, maar de brand kon snel gelbust worden. Wel betekende dit einde wedstrijd voor de Mazda-coureur.
Ondertussen was Dennis de Groot op de eerste plaats komen te liggen. De BMW-coureur had het stuur overgenomen van Bas Schouten en was snel onderweg. Achter De groot lag Koen Bogaerts op positie twee en Tristan Boorsma op positie drie. Cor Euser was teruggevallen tot de zesde plaats, achter Eric van den Munckhof en Huub Delnoij.

141004 bogaerts

Dennis de Groot kon in de slotfase zijn eerste plaats behouden en daarmee samen met Bas Schouten de overwinning binnenhalen. Koen Bogaerts en Mark van der Aa eindigden op positie twee. De derde plaats ging uiteindelijk naar Eric van den Munckhof, nadat Tristan Boorsma door technische problemen voortijdig de pitstraat op had moeten zoeken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet